Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STIGLA VOZILA IZ RUSIJE

Vatrogasci se modernizovali!

Autor: Tanjug | 21.05.2015 - 13:01:00h | Komentara: 0

Predstavnici Ruske Federacije uručili su danas jedinicama MUP-a Srbije vatrogasno-spasilačku tehniku, vrednu više od devet miliona dolara koja će biti raspodeljena u više gradova, a premijer Aleksandar Vučić rekao je da je ta donacija simbol dobrih političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje koje srpski narod zna da ceni.

Vatrogasna vozila iz Rusije 21052015

Vatrogasna vozila iz Rusije | Foto: Tanjug/Marko Đoković

MUP je na korišćenje dobio sedam vatrogasnih vozila zapremine šest i 3,2 kubna metra, tri operativno-spasilačka vozila, komplet od dva komada robototehničkog vatrogasnog kompleksa sa daljinskim upravljanjem "MVF 5".
"Potpuno sam siguran da će Srbija i Rusija nastaviti uspešnu saradnju u interesu dve zemlje i naroda i uveren sam da srpski narod ume i da će umeti da ceni rusku podršku", rekao je Vučić, dodajući da Rusija, čak i u ne tako lakim momentima za sebe, vodi računa o Srbiji i prijateljskom srpskom narodu.
"Ova vozila su najbolji znak i simbol naših dobrih političkih i ekonomskih odnosa", rekao je Vučić.
Premijer je zahvalio Vladi Rusije, predsedniku Vladimiru Putinu i ambasadoru Aleksandru Čepurinu na najvećoj donaciji u sektoru vanrednih situacija koju je Srbija ikad dobila.
Vučić je rekao da je prosečna starost vozila u tom sektoru 28 godina, a da će vozila koje je MUP dobio, koja su poslednja reč tehnike, biti raspoređena po gradovima u Srbiji.
"Vatrogasci su mi rekli da su veoma srećni, ovako nešto nismo ni sanjali", rekao je Vučić.
Premijer je, upitan o prednostima vozila koje je Srbija dobila, rekao da te mašine odlaze tamo gde ljudi ne smeju.
"Tamo gde se suočavamo sa katastrofama u vezi sa hemijskim supstancama, tamo idu roboti... Gledali smo gde nam je hemijska industrija najrasprostranjenija i zato četiri robota idu u Beograd, Novi Sad, Niš i Pančevo", rekao je Vučić.
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je da Srbija i Rusija imaju dugu istoriju dobrih odnosa i da su uvek pomagale jedna drugoj.
"Rusija se trudi, u skladu sa svojim mogućnostima, da pomaže Srbiji", rekao je Čepurin, dodajući da Rusija aktivno učestvuje u obnovi teritorija koje su bile bombardovane 1999. godine.
On je podsetio i da u Nišu postoji Srpsko-ruski humanitarni centar i da će tokom ove godine 200 Srba proći obuku u Rusiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP