Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OTKRIVAMO

Vaučeri vredni 3.000 za bolju sliku!

Autor: I. Žigić | 12.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Besmislena odluka zaustavila je kupovinu set top boks (STB) uređaja za emitovanje digitalnog programa koje je trebalo da obezbedi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pa će najsiromašnijim građanima biti podeljeni vaučeri pomoću kojih će moći da kupe te uređaje od koga god hoće, poručio je ministar Rasim Ljajić.

Rešio  problem:  Rasim  Ljajić

Rešio problem: Rasim Ljajić | Foto: Dalibor Danilović

- Za sada ima oko 127.000 prijavljenih pojedinaca koji ispunjavaju uslove i svi će dobiti vaučere vredne 3.000 dinara, te će moći sami da kupe uređaje od koga god im je volja. Planiramo štampanje oko 160.000 tih vaučera, koje će građani moći da preuzmu u centrima za socijalni rad, gde su se prijavljivali. Verujem da će preuzimanje početi već oko 20. marta - najavio je Ljajić za „Alo!“.


Cena STB uređaja u prodavnicama kreće se od skoro 3.000 dinara pa naviše, te će oni koji su u mogućnosti to da urade moći i da dodaju određenu sumu kako bi eventualno kupili bolji uređaj. Ministarstvo je prethodno putem javnog poziva izabralo najpovoljnijeg ponuđača za kupovinu najmanje 120.000 STB uređaja, a „Orion telekom“ je ponudio najpovoljniju cenu od 18,89 evra (sa PDV-om), po uređaju. Sledeći najpovoljniji bio je „Komtrejd“, sa cenom deset evra višom - 28,5 evra, te „Saga“ sa 29,28 evra. Ipak, po žalbi „Sage“ i „Rominga“ (čija ponuda nije ni razmatrana) Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Ministarstvu je naloženo da raskine ugovor sa „Orionom“.

- Potpuno smo zaprepašćeni odlukom Komisije! Pa da smo izabrali skupljeg ponuđača, visili bismo na Terazijama! Od „Oriona“ bismo mogli da kupimo oko 200.000 domada, a da smo izabrali prvog sledećeg, mogli bismo da kupimo čak 50.000 uređaja manje! - rezignirano je rekao Ljajić za „Alo!“ dodajući pak da će Ministarstvo poštovati odluku, iako se sa njom duboko ne slaže.

Ljajić je podsetio da je „Orion“ bio eliminisan zbog nedostatka jedne jedine rečenice u ponudi. Ta rečenica glasila je da je njihov prethodni kupac kojem su isporučili 100.000 uređaja bio zadovoljan?!
Poslednji komentari
  • saw Vreme: 12.03.2015 09:05h

    koliko se meni cini jedino je orion bio iskren zato su ih izbacili iz tendera ostali su ocigledno slagali da su rodali 100 000 uredjaja

  • milomlad Vreme: 12.03.2015 12:38h

    Bilo bi korisnije kada bi Komisija utvrdila ko je izabrao model DBT-2 umesto DBT, kao što je slučaj kod svih u okruženju. Većina TV večposeduje DBT, tako da je potpuno besmisleno kupovati konvertore. Ipak je nekom namešten unosan posao!? Posebno je problemtično što naši sunarodnici u okruženju neće moći pratiti naše programe, dok je svima kod nas to omogućeno da prate njihove! Slučajnost

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP