Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LJAJIĆ:

Vaučeri za bolju sliku sledeće nedelje

Autor: I. Žigić | 20.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Podela vaučera za set-top-boks (STB) uređaje najsiromašnijim građanima počinje u toku sledeće nedelje, najavio je za „Alo!“ Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Konstantin Kamenov

Vlada Srbije donela je juče uredbu o podeli vaučera vrednih 3.000 dinara, koji će biti podeljeni najsiromašnijim građanima. Uredba stupa na snagu danas, a kako su najavili u Ljajićevom ministarstvu, podela će početi na teritoriji opštine Vršac.


- Na toj teritoriji imamo prijavljenih oko 5.000 korisnika koji imaju pravo na besplatan STB uređaj, te će oni već sredinom sledeće nedelje moći da preuzmu vaučere u centrima za socijalni rad, gde su se i prijavljivali za njih. Sa trgovcima smo ugovorili da u okviru te sume imaju mogućnost i da im kupljeni uređaj, ukoliko je to potrebno, bude besplatno dostavljen na kućnu adresu - kaže za „Alo!“ Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine.

Dosad ima ukupno oko 140.000 prijavljenih korisnika koji imaju pravo na besplatan STB uređaj, a prema ranijim ocenama, očekuje se da će do kraja marta, do kada je rok za prijavu, biti ukupno oko 160.000 ljudi.

Da podsetimo, Ministarstvo je nedavno poništilo javnu nabavku za uređaje, pa je odlučeno da se, umesto novog izbora ponuđača, građanima podele vaučeri da sami kupe uređaje od koga god žele.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP