Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPOZORENJE

Večeras pljuskovi i nevreme, prete nam nove poplave!

Autor: Tanjug | 13.09.2014 - 12:30:00h | Komentara: 0

U Srbiji će danas biti umereno do znatno oblačno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinama, uglavnom posle podne i uveče, kada se očekuju i obilnije padavine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Nevreme

Nevreme | Foto: Zoran Ilić

Vetar će biti slab i umeren, u južnom Banatu povremeno jak, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju, u severozapadnim i zapadnim predelima u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura vazduha iznosiće od 14 do 18, a najviša od 20 na severozapadu do 28 stepeni na jugoistoku Srbije.

I u Beogradu će biti umereno do znatno oblačno vreme povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče, kada se očekuju i obilnije padavine.

Vetar će biti slab i umeren južni i jugoistočni, krajem dana u slabljenju i skretanju na severozapadni. Najniža temperatura vazduha iznosiće 18, a najviša 24 stepena.

U upozorenju za područje Srbije do 15. septembra navedeno je da se za dane vikenda 13. i 14. septembra i početkom naredne sedmice očekuju obilnije padavine, u većini mesta oko 30 litara po metru kvadratnom za 12 časova.

Lokalno, uglavnom u centralnim, severnim i istočnim krajevima, očekuje se i do 50 litara po metru kvadratnom za 24 sata.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 20. septembra, u nedelju i ponedeljak biti pretežno oblačno i sveže vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno, uz obilnije padavine.

U utorak očekuje se postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje, a od srede uglavnom suvo i toplije vreme.

PRETE NAM NOVE POPLAVE:

RHMZ upozorava na rast Save kod Šapca!

Na Savi kod Šapca vodostaj će prevazići granicu redovne odbrane od poplava sa tendencijom porasta do ponedeljka, 15. septembra, navodi RHMZ. Vodostaj Dunava je u opadanju do Novog Sada i nizvodno u stagnaciji sa tendencijom opadanja naredna dva dana, ali se očekuje rast od ponedeljka.

Republički hidrometeološki zavod Srbije (RHMZ) upozorio je da se danas i narednih dana očekuju velike količine padavina i do 50 milimetara (mm) kiše lokalno.

Upozoreno je i na rast vodostaja Save kod Šapca preko granice redovne odbrane od poplava. U upozorenju na obilne padavine se navodi da se, za vikend i početkom naredne sedmice, očekuju obilnije padavine u većini mesta oko 30 mm, odnosno lokalno i do 50 mm.

Na Savi kod Šapca vodostaj će prevazići granicu redovne odbrane od poplava sa tendencijom porasta do ponedeljka, 15. septembra, navodi RHMZ. Vodostaj Dunava je u opadanju do Novog Sada i nizvodno u stagnaciji sa tendencijom opadanja naredna dva dana, ali se očekuje rast od ponedeljka.

Predviđanja su ista i za reku Savu, saopštava RHMZ i dodaja da vodostaj na Dunavu je u domenu srednje visokih i visokih vrednosti, na Savi u domenu visokih, na Tisi u domenu srednjih i Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za septembar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP