Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRAJ

Večeras zatvaranje
18. Festivala autorskog filma

Autor: Tanjug | 04.12.2012 - 07:46:00h | Komentara: 0

Svečanim proglašenjem i uručenjem nagrada večeras će u Domu omladine Beograda biti završen glavni program 18. Festivala autorskog filma (FAF), ali će prateći program biti održan i sutra. Festival koji je počeo 28. novembra ponudio je publici ukupno 48 umetničkih filmova nezavisne produkcije iz 15 zemalja. U takmičarskoj selekciji za Gran pri "Aleksandar Saša Petrović" je 12 dugometražnih igranih filmova.

Odluku će doneti žiri čiji je predsednik prošlogodišnji pobednik FAF-a, argentinski reditelj Pablo Đordđeli, a članovi grčki producent Jorgos Curgijanis, danski scenarista Andres August i srpska rediteljka i scenaristkinja Maja Miloš.

Film

Kraj 18. Festivala autorskog filma | Foto ilustracija: foter.com

Đordđeli je izjavio Tanjugu da će žiri imati težak posao jer je ovogodišnja selekcija FAF-a, kako je rekao, impresivna. Visoku ocenu festivalu dala je i publika, što se može zaključito po velikom broju rasprodatih projekcija, ističu organizatori. Glavni program počeo je projekcijom pobedničkog ostvarenja ovogodišnjeg festivala u Veneciji - drame "Pijeta" južnokorejskog reditelja Kim Ki-duka. Domaćini festivala bili su Dom omladine, Dvorana Kulturnog centra, bioskopi "Fontana", "Sinepleks", "Kolosej", Muzej kinoteke i Dom kulture Studentski grad. Umetnički direktor FAF-a je Srđan Vučinić, a izvršni producent kompanija "Megakom film".
Finansijsku podršku dali su Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu Beograda, a pomogli su i Francuski institut i drugi inostrani kulturni centri.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP