Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ:

Večiti studenti prošli su bolje od nas!

Autor: M. S. P. | 26.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Studentima koji su po Bolonji upisali fakultete 2006. godine ostalo je svega pet dana da završe studije. U suprotnom, gube status studenata. Među najmanje 2.000 bolonjaca je i Aleksandar Vučić, koji smatra da su on i njegove kolege oštećene, jer je drugim večitim studentima koji studiraju po 20 i više godina dat rok da završe studije do 30. septembra 2016. godine.

Sramota je šta nam  rade: Aleksandar Vučić

Sramota je šta nam rade: Aleksandar Vučić

- Većina studenata nije završila fakultet zbog sistema koji je sproveden. Teoretski, Bolonja je lepo zamišljena, ali je praktično kod nas veoma loše primenjena. Osim toga, studenti su zbog loše finansijske situacije primorani da rade i studiraju, što im dodatno otežava školovanje - rekao je za „Alo!“ Aleksandar Vučić, student Šumarskog fakulteta. Njemu je do kraja ostalo osam ispita i planirao je da ih da za godinu dana. Međutim, ispostavilo se da to mora da uradi do kraja ovog meseca.


- Kako se osećam što znam da imam samo nekoliko dana da završim? Osećam se odlično - konstatovao je Vučić, i dodao da je ovo sramota za čitav Univerzitet u Beogradu i ljude koji ga vode.
Ipak, iz Ministarstva prosvete su objasnili da postoji jedna „caka“ koja može da pomogne bolonjcima.

- U članu 94 piše da se studentu na lični zahtev može produžiti rok za završetak studija, u skladu sa opštim aktom visokoškolske ustanove - objasnili su u Ministarstvu.

U suprotnom, moraće ponovo da polažu prijemni ispit ne bi li ponovo stekli status studenta, a i izgubiće pravo da se finansiraju iz budžeta, a fakultet će im odrediti koliku razliku ispita treba da polože da bi završili studije.
Poslednji komentari
  • dzoni Vreme: 26.09.2014 08:20h

    niste vi bolje prosli, nego smo mi veciti studenti izradjeni na foru samo tako, mi kad smo upisivali faks nije bilo ograniceno trajanje skolovanja, sto znaci da mozemo da studiramo i 80 god ako hocemo, ne mogu da se menjaju pravila po kojima smo upisali retroaktivno, to nije ni po ustavu, sto je i logicno jer recimo mozda pola ne bi ni upisalo da su znali da ce da bude ograniceno skolovanje, znaci apsolventski staz mora da bude beskonacan ( naravno kad istekne redovni posle si samofinansirajuci student ), a sto se tice vas vi ste upisali po drugom zakonu od pocetka skolovanja koji kaze da je skolovanje vremenski ograniceno na dupli rok od trajanja fakulteta, tako da realno posto vecitih studenata nema mnogo hoce da ih protivpravno otkace sa grbace fakulteta a ne znaju kako pa produzavaju rokove jer misle da nece niko od njih da se buni za 2 god

  • Dex Vreme: 26.09.2014 09:19h

    Onaj ko je hteo da zavrsi fakultet, on ga je i zavrsio. Ja sam taj veciti student, kako ga pominje gore navedeni u tekstu i zavrsio sam fakultet pre 2016, polozio 8 ispita po sistemu Bolonje gde se samo meri koliko bodova imas a ne kvalitet ispita.... Gospodin kada je upisivao znao je koliko ima pravo da studira a ne da se seta po kaficima i klubovima. KO HOCE ON ZAVRSI FAKULTET U ROKU!

  • spaki Vreme: 26.09.2014 11:33h

    ne mozete vi bolonjci da se poredite ni najmanje sa predhodnim studentima po studiranju i ucenju.to kako vi polazete to je smesno i tragicno.po dva dana spremate ispit ,onda vam daju neke testove pa ako niste ni pipnuli ta dva dana onda i na eci peci poc probate i upali na kraju.zato molim tisina

  • Generacija2010 Vreme: 27.09.2014 11:44h

    Najosteceniji su budzetski apsolventi generacije 2010! Mucili smo se da sve 4 godine upisemo redovno na budzetu, proslavili apsolventsko vece i mislili da imamo bar 6 meseci da zavrsimo sa preostalim ispitima. Ali nemamo nista! Izigrali ste vredne studente a u susret izasli vecitima po hiljaditi put i zato od ponedeljka trpite studentski gnev! Mi necemo da stanemo! Protesti ce trajati dok nam ne vratite ono sto ste nam kukavicki uzeli! Mere stednje lomite o kicmu studenata, sram vas bilo! U proteste drugari, necemo vise da cutimo!

  • Nina Vreme: 27.09.2014 13:06h

    Ne samo sto bolonjci ne mogu da se porede sa starim studentima, jer to bodovanje i kvalitet ispita je smesan, vec nisu hteli da se pridruze, ni daju podrsku starim studentima, u borbi za produzetak roka. Nije vas interesovalo, i sta sada hocete?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP