Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUROVA NA REČIMA!

Vedrana Rudan: Nisam Hrvatica! I time se ponosim!

Autor: A. O. | 28.11.2013 - 20:38:00h | Komentara: 7

Hrvatska spisateljica objavila je blog u kome piše o tome kako su Hrvati "bića koja su se u svojoj istoriji uvek najprijatnije osećala u moćnoj tuđoj guzici" ili da su "Hrvatske kame rezale srpske, ciganske, jevrejske i krivomisleće hrvatske vratove s tolikim užitkom da je Hitler lično zamolio Pavelića da oladi svoje dečke..."

Vedrana Rudan je tekst pod nazivom "Nisam Hrvatica!" čak završila sa "Mala, tvoja nona NIJE HRVATICA. I time se ponosi.".

Vedrana Rudan

Ne oseća se kao Hrvatica: Vedrana Rudan | Foto: N. Milošević

Prenosimo vam njen blog u celosti:

NISAM HRVATICA!

NOV 28
Voljela bih da negdje postoji knjižica, pedesetak stranica, mali smo narod, u kojoj bi pisalo tko su hrvati. Za sve one koji žive u ovoj zemlji a ništa ne znaju o hrvatima. Hrvati su bića koja su se u svojoj povijesti uvijek najugodnije osjećala u moćnoj tuđoj guzici. Austrijskoj, talijanskoj, mađarskoj, njemačkoj, američkoj a posebno u EU guzičetini. Bar tako govore. Iz jugoslavenske su izašli razarajući joj hemoroide i najzad postali “svoj na svome”.

“Svoj na svome” bili su i za vrijeme NDH. Hrvatske kame rezale su srpske, ciganske, židovske i krivomisleće hrvatske vratove s tolikim užitkom da je Hitler osobno zamolio Pavelića da oladi svoje dečke. Zanimljiv je i podatak da je u NDH postojao jedini dječji koncentracijski logor u Evropi. Da li su hrvati slučajno pred šezdesetak godina bili zločinci? Takvo je vrijeme bilo? Da je to istina ne bi danas nogometaš neandertalac kome je kvocijent inteligencije manji od broja cipela pozivao na klanje. Neandertalac? Prejaka riječ. Nije jedini urlao. Tisuće ljudi razdragano je odgovaralo na ustaški poklič.

Što su hrvati činili kad su krvave njuške izvukli iz jugoslavenske guzice? Sjeća li se itko? Da li nam je to problem? Norac je i danas heroj iako je nevinoj ženi sprašio metak u glavu. Dok je služio robiju uspio se vjenčati, dobiti djecu i izgraditi kuću. Jučer sam na ekranu vidjela Antuna Vrdoljaka. Čovjek Za Sva Vremena urlao je na nekog sirotana ispunjen hrvatstvom toliko da su mu gotovo oči iskočile iz glave.

Antun Vrdoljak, mrzitelj svake kože koja nije bijela poput “kockice” na hrvatskoj zastavi, Vrdoljak koji je devedeset i prve HRT očistio od svega što je smrdilo na srpsko i sve krivomisleće hrvatsko još uvijek nam je heroj a ne zločinac. Hrvati vjeruju u boga a ne vide što im rade popovi lopovi, hrvati su lizali cipele Tuđmanu, Titovom generalu koji je po Hrvatskoj sadio vrbe ali je pazio da se njegovi unuci na njima ne zanjišu, hrvati se tresu pred svakim tko bi im mogao razbiti zube a pjena im navre iz bijesnih usta kad pred sobom nanjuše nemoćne.

Smrt pederima! Ajmo na referendum! Glasajmo ZA! Glasajmo ZA! Glasajmo ZA! Da kojim slučajem u Hrvatskoj žive samo pederi Amerikanci hrvati bi istim bolesnim žarom glasali PROTIV. Doduše, u tom slučaju referenduma ne bi bilo.

Možda, možda su hrvati poput ostalih ljudskih bića, Nijemaca, Mađara, Francuza… Možda samo opet živimo u vremenu kad fašizam guta zemlju po zemlju, čovjeka po čovjeka. Možda nema genetskih zločinaca. Možda. Ipak, kad bacim oko na povijest svoga naroda koje se ogromna većina građana ove zemlje ne stidi poželim svojoj unuci poslati poruku.

Mala, tvoja nona NIJE HRVATICA. I time se ponosi.

Originalni tekst se nalazi OVDE.

Poslednji komentari
  • velimir Vreme: 28.11.2013 22:14h

    Zena uopste nije surova na recima samo govori istinu. Sta nije tacno od ovog sto je napisala? Jos jednom se pokazuje da zene imaju mnogo veca m..a od miskaraca. Setimo se samo pok. Verice Barac pa Brankice Stankovic itd. Bravo Vedrana uvek sam se divio tvojoj hrabrosti i objektivnosti.

  • Damir K. Vreme: 29.11.2013 05:20h

    Dačiću ovoj ženi da se da Srpsko državljanstvo i azil ako zatraži

  • momazver Vreme: 29.11.2013 08:43h

    Postovana gospodjo Vedrana,zaista se divim vasoj hrabrosti da u*lijepoj nasoj* objavite kakav licni gorko,a istorijsk,TACAN,text.

  • Kalimero Vreme: 29.11.2013 08:54h

    Ma Vedrana ne jebe ništa i nikoga, nije ni čudo kad ima ispraznu hladnu dušu kojom šiba po svemu i svačemu samo da bi tupavi hrvati kupovali njenu štampu a najčitanija je njena knjiga upravo na onoj strani sveta koju podržava - istoku pa ju netrebakao državu ni spominjati. toliko pljuje po svemu da jasno govori kojem korpusu pripada i drago mi je što je priznala da je srpkinja

  • Vitez Vreme: 29.11.2013 10:12h

    Rekla je istinu, ali mi smo takođe narod koji ne poštuje sebe, i verujem da će je više Srbi napasti nego Hrvati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP