Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SETIO SE DA JE DRŽAVLJANIN SRBIJE

Vehabija od Srbije traži pasoš za ženu

Autor: S. Vojinović | 08.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Vehabija Muhedin Gegić (40), koji je zahvaljujući srpskim vlastima sa četvoro dece pobegao iz Jemena, pre tri dana došao je u Ministarstvo spoljnih poslova da traži pasoš za suprugu Jemenku, saznaje „Alo!“. Gegića su primili nadležni iz odeljenja konzularnih poslova.

Setio se da je državljanin Srbije: Muhedin Gegić

Setio se da je državljanin Srbije: Muhedin Gegić

-U zgradu MSP-a došao je u utorak oko devet sati. Iako ranije nije imao zakazan termin, mi smo ga ipak primili. Molio je da izdamo srpski pasoš njegovoj supruzi, koja je državljanka Jemena, kako bi je doveo u zemlju.

Doneo nam je i potvrdu da su venčani. Tom prilikom pozivao se i na Međunarodnu konvenciju o ljudskim pravima, odnosno da su deca koju je doveo maloletna i da ne bi trebalo da budu odvojena od majke. Rekli smo mu da ćemo njegov zahtev razmotriti - kažu u MSP-u.

Inače, Gegić se u Beogradu pojavio sa bradom i kapom na glavi, koji su prepoznatljivi za vehabijski pokret.

- Kad se pojavio u zgradi, izgledao je stvarno malo čudno, ljudi su se i uplašili. Imao je kapu na glavi, dugačku bradu, prsluk i bele dugačke pantalone. Obezbeđenje je pozvalo nadležne da pita da li da mu dozvoli ulazak u zgradu. Međutim, kako je imao pantalone pristojne dužine, na kraju su ga pustili da uđe - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, Gegić (rođen u okolini Tutina) od 2006. godine živeo je u Jemenu. Kada se priključio vehabijskom pokretu, ostavio je suprugu Hediju i tri sina. Hedija se kasnije razvela, ali je, da bi sinove izvela na pravi put, ostala da živi sa roditeljima bivšeg supruga u Nemačkoj.
Poslednji komentari
  • mr Vreme: 08.05.2015 08:44h

    Bravo, bezbednost na" visokom" nivou, a Srbima koji su se borili u Ukrajini i branili Ruse i njihovu decu od fašista pretite hapšenjem i dugogodišnjom robijom.Još jednom"bravo".

  • Fehim Pesterac Vreme: 17.05.2015 01:44h

    Pristojna duzina pantalona :) luda kuca !! a jos kad "novinar" doda da se covek setio da je drzavljanin Srbije ....jadni mi kad nam drugi komanduju u sopstvenoj kuci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP