Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAMATIČNA ISPOVEST RODITELJA

Vehabije našem sinu Muhedinu isprale mozak!

Autor: AMELA BAJROVIĆ | 10.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Jusuf i Rahima, roditelji Tutinca Muhedina Gegića (40), koji traži od Srbije da ga evakuiše iz Jemena, kažu da su njihovog sina vrbovale vehabije iz arapskih zemalja i da je zbog toga napustio porodicu i otišao u tu arapsku zemlju. Gegić, njegova supruga Jemenka i četvoto dece zarobljeni su u ratom zahvaćenom Jemenu i čekaju evakuaciju iz zemlje u kojoj bukti građanski rat.

Ekstremisti su ga otrgli od porodice: Jusuf Gegić

Ekstremisti su ga otrgli od porodice: Jusuf Gegić

Muhedin je medijima rekao da je svakodnevno u kontaktu sa ambasadom u Dubaiju, a da se trenutno nalazi u gradu Taiz, u kojem je situacija veoma opasna zbog brojnih okršaja u poslednjih nekoliko dana.

Traži pomoć od Srbije:  Muhedin Gegić

Traži pomoć od Srbije: Muhedin Gegić | Foto: A. Bajrović

MSP radi na evakuaciji

U Ministarstvu spoljnih poslova nam je rečeno da Muhedin i njegova porodica hitno moraju da budu evakuisani iz Jemena.
- Istina je da je Gegić najpre kontaktirao s nama i mi smo od tog trenutka u stalnom kontaktu. Radimo na njegovoj evakuaciji. On neće da ostane tamo, ali je problem što njegova supruga, koja je državljanka Jemena, i četvoro dece nemaju naše putne isprave. U toku dana mi ćemo to regulisati i očekujemo da bi odmah posle toga svi oni mogli da budu evakuisani u Moskvu, a odatle da krenu put Srbije - kažu za “Alo!” u Ministarstvu spoljnih poslova.S. V.

- Muhedin je do 2003. godine živeo u Nemačkoj, u Nirnbergu, gde je vodio normalan porodični život. Imao je suprugu Hediju, dva sina, a na putu je bio i treći.

Međutim, vehabije su mu isprale mozak nekim pričama i on je bez ikakvog objašnjenja napustio ženu i decu o otišao u Jemen. Prosto rečeno, otrgli su ga od nas. Nismo ga videli 12 godina. Sin nam je jedinac, imamo još tri ćerke, naravno da ga volimo i brinemo za njega - priča tužno otac Jusuf.


Muhedinovi roditelji već pet decenija žive u Nemačkoj, ali smo ih sasvim slučajno zatekli u naselju Velje polje u Tutinu, gde imaju veliku kuću i gde su došli jer imaju odmor zbog uskršnjih praznika, a u subotu se vraćaju. Muhedin se u početku javljao roditeljima, ali su se kasnije pozivi proredili, da bi nekoliko godina kasnije saznali da se oženio Jemenkom i da je sa njom dobio četvoro dece.

Majka Rahima

Majka Rahima | Foto: A. Bajrović

- Molim sve koji su u moći da spasu mog sina iz te proklete zemlje. Što se tiče te Jemenke i dece, oni me uopšte ne zanimaju, za njih nema mesta u našoj kući. Za snajku priznajem samo Hadiju, koja i dalje živi sa nama. Ona je mnogo propatila, ali je uspela da očuva porodicu, da dobro vaspita svoju decu. Unuci su nam jedina nada i uteha - kaže majka Rahima.

U Nemačkoj ostavio prvu ženu i tri sina!

Muhedin sa prvom ženom Hedijom ima sinove od 23, 21 i 12 godina.
- Ne želim ništa više da imam sa Muhedinom, jer nas je napustio kada nam je bio najpotrebniji. Najmlađeg sina čak nikada nije video. Ipak, želim mu sve najbolje u životu. Nadam se da će se spasti iz Jemena - kratko je rekla Hedija.
Muhedin živi u Taizu, koji je čisto sunitsko mesto. Srpskoj ambasadi u Kuvajtu se obratio u oktobru i tražio zaštitu ili bolje rečeno konzularnu pomoć, ali od tog pokušaja nije bilo ništa. Onda je, kaže, nakon bombardovanja saudijskih snaga stupio u kontakt sa srpskom ambasadom u Adis Abebi i saopštio da planira da ode u Džibuti.
- Oni su odmah kontaktirali sa ministarstvom u Beogradu i dobio sam za nekoliko dana imejl od naše ambasade u Dubaiju. Onda sam im dao kontakt broj, oni su u kontaktu sa mnom gotovo svaki dan - rekao je Gegić.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 10.04.2015 12:32h

    Iz Nemačke otišao u Jemen za boljim životom? Ha, ha, pustite ga da uživa tamo..

  • MAČIĆ Vreme: 10.04.2015 16:43h

    Gospođo MAMA gde će ti duša? ne Interesuje te DRUGA MAMAI ČETVORO MALIH KOJE JE NAPRAVIO tvoj sin, kako te bre nije sramota. kako tebi fali tvo sin, tako će i njemu faliti njegova deca koju bi ti ostavila u ratnom Jemenu sa njihovom majkom. IZGLEDA DA SU TEBI ISPRALI MOZAK, A NAVEROVATNIJE JE TO URADILA TA DOBRA SNAJKA KOJU PRIZNAJEŠ. I TI SEBE NAZIVAŠ MAJKOM. GDE ĆE TI DUŠA, Ako tvoj sin kojim slučajem čuje šta si rekla može i da se ne vrati. Ne verujem da bi on spasao sebe a ostavio svoju decu i drugu ženu tamo. Da je moj sin u pitanju, raširila bih ruke i prigrlila unučiče i snajku, pa mi SRBI smo prigrlili toliko izbeglica koji nam nisu nikakav rod. Ugledaj se na nas.

  • Nenad Vreme: 10.04.2015 18:18h

    Sta bi , sada kuku lele Spasavaj Srbijo . Otisao je da se obucava da ub_ija . kako si ga vaspitala neka ga tebi nama netreba

  • gegic muhedin Vreme: 18.04.2015 11:43h

    ovo vam je licno od muhedina zaista macic kao da poznaje istinu moja majka i otac njima su isprali mozak i to moja bivsa zena koja je mene ozenila samo radi imetka kojem je moja familija posedovala i da bih dobila papire u njemacku ta osoba mi je zabranila da vidzam moje troje djece mojeg sina najmadzeg kojeg sam sa njom dobio nisam 12 godina video sto se tice moje 4 djece u jemen ne ostavljam ih pa makar raketa nas svih 5 usmrtila a sto se tice izjave mojih roditelja vehabije ga odvele glupost ja sam musliman i praktikujem moju vjeru takodze trazio sam pomoc od drzave srbije jer nemam drugu drzavu kako vam je poznato moje drzavljanstvo je srbijansko i ja se ne sramim sa time ja sam mogao odavno da dobijem njemacko ali nisam to uradio moja drzava je srbija a vjera mi je islam

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP