Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARSTVO ŠTITI SVOG SLUŽBENIKA

Vekić prodaje tuđi stan!?!

Autor: Ivana Žigić | 07.04.2015 - 20:45:00h | Komentara: 0

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić sakrio je od Agencije za borbu protiv korupcije stan na Crnogorskom primorju vredan 115.000 evra, što je krivično delo, a o čemu je „Alo!“ juče pisao.

Ne odgovara  na pozive:  Berislav Vekić

Ne odgovara na pozive: Berislav Vekić | Foto: Miloš Cvetković

Na stranu sumnja u to odakle državnom funkcioneru sa platom od 102.788 dinara novac za tako skupu nekretninu, jer teško da je Vekić radeći i prethodne poslove u KBC Dragiša Mišović od plate imao mogućnosti da uštedi znatnu sumu novca.


U Agenciji juče nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, najavivši da će nam odgovore poslati danas. S druge strane, u Ministarstvu zdravlja najpre nisu želeli ništa da komentarišu ovim povodom, da bi nam kasno popodne ipak poslali „demanti“ u kom poručuju da Vekić „redovno i u zakonski predviđenom roku prijavljuje svoju imovinsku kartu nadležnoj Agenciji, a koja na sajtu objavljuje podatke vezane za ličnu imovinu funkcionera“.

- Podaci o imovini njihovih supružnika se prijavljuju redovnim putem, ali se ne objavljuju na internet prezentaciji Agencije, bez saglasnosti nosioca funkcije - navode iz Ministarstva. Iz ovakvog obrazloženja se može zaključiti da je stan zapravo u vlasništvu Vekićeve supruge. Vekić je pak prekjuče u sms prepisci, koju je „Alo!“ juče i objavio, rekao da je on „vlasnik 1/1“, dok juče nije želeo uopšte da odgovara na naše pozive i poruke. U Ministarstvu kažu da njihovi zaposleni nisu dužni da odgovaraju na poruke sa nepoznatih brojeva telefona (?!), „čak i kad su oni potpisani od strane novinara sa kojim dotle nisu bili u kontaktu“.

- Za svaku informaciju ili proveru podataka postoje zvanični kontakti Informativne službe Ministarstva koji su vašoj redakciji dobro poznati i koji su vam na raspolaganju i vikendom - zaključuju u Ministarstvu.
Ipak, politički analitičar Milan Nikolić ocenjuje za „Alo!“ da je skrivanje imovine funkcionera kako nezakonito, tako i nemoralno.

- Postoji zakon, kao i drugi uzusi, a i potreba javnosti da zna šta su funkcioneri imali pre dospevanja na određeno funkcionersko mesto i šta imaju posle toga, a sve da bi mogli da mere stepen koruptivnosti. Ako se pak to ne prijavljuje, ako se drži u tajnosti, onda je to sigurno prekršaj zakona i moralnog uzusa - ističe Nikolić.
Zoran Babić, šef poslaničkog klupa Srpske napredne stranke (SNS), čiji je član i Vekić, smatra da je njegov kolega “čist”.

- Poznajući Vekića, i kao vrhunskog lekara u svojoj struci i kao čoveka i odgovornog člana stranke, siguran sam da ako poseduje nekretninu na moru da je ona zarađena i stečena na legalan način, sopstvenim znanjem i sa svojih deset prstiju. Takođe pretpostavljam da je u pitanju previd ako je nije prijavio Agenciji - poručio je Babić.

Biografija


Berislav Vekić je radio na hirurškoj klinici KBC Dr Dragiša Mišović, bio je načelnik koloproktološkog odeljenja, te načelnik odeljenja za hepatobilijarno-pankreatičnu i transplantacionu hirurgiju, a zatim i načelnik stacionarnog odeljenja hirurške klinike.
Obavljao je funkciju pomoćnika ministra zdravlja za Evropske integracije i međunarodnu saradnju, a od novembra 2013. obavlja funkciju državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, na koju je ponovo imenovan aprila 2014.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP