Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SREĆAN PUT I ZDRAV DA NAM SE VRATIŠ

VELIKI OBRT: Aleksandar Jovanović (6) ipak ide u Švajcarsku

Autor: A.O. | 25.06.2014 - 15:32:00h | Komentara: 1

Drugostepena lekarska komisija za upućivanje pacijenata na lečenje u inostranstvo, juče je po drugi put odbila zahtev da se teško oboleli, šestogodišnji Aleksandar Jovanović iz Kragujevca koji ima težak deformitet kičme uputi na lečenje u inostranstvo, pod obrazloženjem da je njegova bolest previše komplikovana i da ne postoji mogućnost uspešnog lečenja.

Od septembra prošle godine zavisi od milosti RFZO: Aleksandar Jovanović

Srećan put mališa i da nam se zdrav vratiš: Aleksandar Jovanović

- Uprkos tome, prof dr Momčilo Babić, direktor RFZO-a, jutros je na vlastitu odgovornost doneo odluku da se Aleksandar Jovanović uputi na operaciju kičme o trošku RFZO-a u švajcarsku bolnicu Schulthess klinik u Cirihu, prenosi telegraf.

Nema čekanja  do 2022. godine: Momčilo Babić

Lično preuzeo odgovornost: Prof. dr Momčilo Babić | Foto: Dimitrije Goll

Profesor Babić odluku je doneo na osnovu činjenice da nijedna bolnica u Srbiji nije bila u mogućnosti da bolesnom detetu ponudi ovakav vid lečenja. Pošto ustanova iz Ciriha ima dobra iskustva sa ovakvom vrstom zahvata, obzirom da je u pitanju izuzetno retka bolest i ozirom na procenu stručnjaka da će vitalne funkcije deteta biti ugrožene ukoliko se ovakva operacija ne uradi, prof. dr Momčilo Babić je odlučio da lično preuzme odgovornost za upućivanje dečaka na lečenje u inostranstvo – navodi se u saopštenju RFZO.

Nadležni Sektor RFZO-a u saradnji sa švajcarskom bolnicom, odmah danas će započeti rad na proceduri upućivanja dečaka na lečenje u inostrantvo, odnosno operaciju kičme. Datum prijema na lečenje, odrediće bolnica u Švajcarskoj. Operacija kičme obolelog deteta koštaće oko 100 000 evra.

Aleksandar Jovanović šestogodišnji je dečak koji boluje od progresivne kifloskolioze i neophodna mu je operacija kičme. On ima ogromnu “krivinu” na leđima i njegov život već je otežan jer je sve češće primoran da se kreće maltene klečeći, a sve teže i sedi.

Poslednji komentari
  • Doktorka Vreme: 25.06.2014 18:05h

    Kako licemerno.Izmenite zakonske propise ako su oni smetnja a ne svi su loši i ne dozvoljavaju a on na ličnu odgovornost.Lična odgovornost gospodine za lična sredstva.Dete je naravno redovnim putem već trebalo da bude operisano.I on i mnogi drugi za koje naše zdravstvo nema adekvatne uslove za lečenje a ne da zavisi od dobre volje direktora RZZO.U toj kasi su pare svih nas gradjana i na našu odgovornost mi se slažemo da Aleksandar ide na operaciju.Sve najbolje Aleksandru.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP