Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALOZNO: KORISTI RUPU U ZAKONU

Velja Ilić ne plaća kaznu zbog latinice!

Autor: Kurir | 25.12.2013 - 23:25:00h | Komentara: 4

Osnovni sud u Čačku ukinuo je rešenjue o izvršenju naplate sudske novčane presude protiv ministra građevine Velimira Ilića jer je advokat novinara Vladimira Ješića napisao podnesak latinicom. Naime, reč je o sudskom sporu koji je pokrenut 2003. godine, pošto je Velimir Ilić u emisiji na televiziji Apolo šutnuo, vređao i psovao novinara Ješića.

Velja Ilić

Sud je doneo pravosnažnu presudu po kojoj ministar Ilić Ješiću mora da plati 1,3 miliona dinara. međutim sad je taj predmet vraćen prvostepenom sudu, uz obrazloženje da nije u skladu sa zakonom o parničnom postupku, u kojima su srpski jezik i ćirilica precizirani kao službeni jezik i pismo.

Dragica Horovic, Ješićeva advokatica, još pre dva meseca je izjavila da ministar Ilić ne isplaćuje odštetu njenom klijentum iako postoji pravosanžna sudska presuda kojom mu je naloženo da isplati 1,3 miliona dinara.

Nekadašnji novinar Vladimir Ješić izjavio je da je ovo samo još jedan pokazatelj koliko su ministri u Vladi Srbije bahati. Oni ne priznaju čak ni odluke suda.

Ministar Ilić, s druge strane, kaže za Kurir da je taj spor okončan, a da druga strana pokušava na druge načine da izmami novac.

- Mene u sud za to nisu zvali poslednjih pet godina. Taj postupak je završen u sudu u Beogradu i ne znam kako je moguće da mi se po istoj stvari sudi dva puta. To je neustavno. Da li su zvali advokata koji na tome radi, moraću da proverim. Siguran sam da je radio u mom najboljem interesu - naglasio je Ilić za Kurir.

Prisetimo se kako je ova nemila scena izgledala:

Poslednji komentari
  • avvf2002 Vreme: 26.12.2013 04:04h

    I Ustav i Zakon propisuju upotrebu jezika i pisma. Samo ssto to neki ne priznaju (evo i vassa massina za javljanje i tekstovi koje objavljujete su latiniccni! Paradoksalno!). Ne ssto bih vas kaznio, nego bi vam ZABRANIO POJAVLJIVANJE NA NACIONALNOJ SCENI DOK NE ISPOSSTUJETE USTAV REPUBLIKE U KOJOJ ZZIVITE, RADITE, NAPLACUJETE SVOJE TRAJANJE - SVE DOK SE NE DOVEDETE U RED SA PRAVILIMA KOJE PROPISUJE DRZZAVA!

  • Предраг Vreme: 26.12.2013 18:58h

    Сами морамо показати како се чува ћирилица, нико други неће то уместо нас урадити. Скандалозно је колико људи у овој нашој Србији у службеној преписци користи латиницу. Треба прво казнити тог адвоката који је писао латиницом. На писарници не треба ни да приме поднесак писан било како осим ЋИРИЛИЦОМ.

  • momazver Vreme: 26.12.2013 19:03h

    Kraducka Velja vreme, kraducka, al za tu svinjariju koju je napravio MORA DA PLATI...I PLATICE..al ako ne bude..grebem ti pravosudje,drzavu,zivot.ma sve ti grebem..bas me briga ko je na vlast,ko u opoziciji.. ZAKON M O R A DA JE ZA SVE ISTI

  • MARSOVC Vreme: 26.12.2013 20:33h

    OVO MU JE DOBRA FOR! DOBRO DA STE NAPISALI PA OD SADA NISTA VISE DA NE PLACAM JER SVE JE LATINICOM NAPISANO! NAVIKO VELJ DA KRADUCKA PA TO TI JE.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP