Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRŽAVNI REVIZOR U POSTUPKU PROTIV MINISTRA ILIĆA

Velja zapošljava, narod plaća!

Autor: M. K. - D. R. | 28.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Velimir Ilić, poput Aleksandra Vulina, tokom 2013. godine, takođe je „doprineo“ smanjenju nezaposlenosti, i to zapošljavanjem većeg broja ljudi nego što je zakonom propisano, zbog čega je Državna revizorska institucija (DRI), između ostalog, i podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv njega.

Nek vode me na sud: Velimir Ilić

Nek vode me na sud: Velimir Ilić | Foto: Vladimir Nikitović

Naime, Ministarstvo građevinarstva i urbanizma, na čijem čelu je tada bio Velja, u jednom trenutku je imalo čak 45 zaposlenih više nego što je bilo dozvoljeno. Kako se navodi u izveštaju DRI, u Veljinom ministarstvu je u periodu od januara do decembra 2013. godine, angažovano po ugovorima o privremenim i povremenim poslovima, ugovorima o delu i na određeno vreme od 28 do 45 osoba više od broja propisanog Zakonom o određivanju maksimalnog broja zaposlenih.
„Doprinos“ smanjenju nezaposlenosti, ali i povećanju prihoda već zaposlenih u ministarstvu, Velja je dao i angažovanjem raznih u komisije, i to bez bilo kakvog kriterijuma.

Ilić: Postupiću po zakonu

Velimir Ilić, tadašnji ministar za građevinu i urbanizam, protiv koga je DRI podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka tvrdi da će postupiti po zakonu i odazvati se ako treba i na sud.
- Kada budem dobio poziv, postupiću po zakonu - kaže Ilić za „Alo!“.

Zapravo, DRI kao primedbu navodi, između ostalog, i to što propisima nije uređen način i postupak izbora članova komisija, odnosno uslovi i kriterijumi, ali i pravo i visina naknade za rad u komisijama.

Takođe, kao primedba navodi se i to što je ministarstvo, u periodu od januara do 20. septembra 2013. godine, izvršilo isplatu za 72 svoja zaposlena, u ukupnom iznosu od 15,6 miliona dinara, na ime naknade za rad u komisijama, čime su prekršeni važeći zakonski propisi.
Naime, naknada za rad u komisijama isplaćena je, kako piše u izveštaju DRI, za 248 osoba, od kojih je 72 zaposleno u ministarstvu, a ostalih 176 kod drugog poslodavca ili su angažovani u ministarstvu na osnovu ugovora o obavljanju privremeno povremenih poslova. Zato DRI u preporukama odgovornima u ministarstvu navodi da svojim zaposlenima ne vrši isplate za rad u komisijama i radnim grupama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP