Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVORIO

Veljović: Iza napada na policiju stoji organizovan kriminal!

Autor: Tanjug | 16.09.2013 - 09:13:00h | Komentara: 0

Direktor policije Milorad Veljović smatra da iza napada na policiju i njegovu ličnost stoji organizovani kriminal, u čijem je interesu da se zaustave istrage i spreči privođenje odgovornih za milionske pljačke.

Ne želim da ulazim u tu priču: Veljović

Milorad Veljović | Foto: Vesna Lalić

Veljović je, u intervjuu za "Informer", posle mesec dana ćutanja, rekao da nije želeo da odgovara dok su se optužbe ticale lično njega, ali da "ovo sad već ide na rušenje sistema" i da "mafijaški lobisti i drugorazredni policajci izlaze sa tvrdnjama da je policija maltene kriminalna organizacija".

"Iza svega se kriju oni koji su oštetili državu Srbiju i sve građane za višemilionske iznose i koji sada pokušavaju da izbegnu kaznu. Prema našim informacijama, jedan od glavnih lobista je osoba koja je direktno umešana u ozbiljna krivična dela, a koja su u vezi sa jednom od 24 sporne privatizacije. On sad pokušava da kreira javno mnjenje...", rekao je Veljović.

Veljović je rekao da, u interesu istrage, nije u mogućnosti da otkrije ime te osobe, ali da će se "uskoro sve saznati".

Iako je tužilaštvo za organizovani kriminal, kome je policija dostavila dokaze, pre više meseci izvršilo kvalifikaciju krivičnog dela u koje je taj čovek umešan, do hapšenja, prema Veljovićevim rečima, nije došlo, jer su neposredno pre toga "krenuli žestoki napadi na policiju sve sa ciljem da bi se on zaštitio".

"U to vreme bi bilo kontraproduktivno izvršiti to hapšenje jer bi se legitimna policijska akcija u delu javnosti sigurno iskoristila za tvrdnju da se policija sveti... Drugi razlog zbog koga osumnjičeni još nije uhapšen jeste poštovanje zakonske procedure", kazao je Veljović.

Veljović je rekao da policija ima konkretne dokaze, da je osumnjičeni o kome je reč "samo u jednoj 'kombinaciji' oštetio državu za oko milion evra".
Direktor policije je, takodje, rekao da operativna saznanja policije ukazuju "da su se u napadu na policiju i državu uključili i drugi moćnici koji imaju iste interese".

Komentarišući kritike načelnika PU Beograd Stevana Bjelića upućene njemu, Veljović je rekao da Bjelić na taj način pokušava da izbegne svoju smenu, ali da u tome neće uspeti, i dodao da je pre desetak dana izašao sa usmenim predlogom kabinetu ministra za smenu Bjelića.

Kao razloge za smenu Bjelića, Veljović je naveo sukobe u PU Beograd koji "ozbiljno blokiraju rad", "privatizacije i nepotizma", kao i "hronične nezainteresovanosti Bjelića za aktuelne istrage".

Veljović je rekao da nema dokaza da je general Bjelić deo organizovane grupe koja radi protiv njega, ali je ocenio kao "veoma indikativno da je general Bjelić bez odobrenja ministarstva sada izašao u javnost i izneo lažne optužbe".

Direktor policije je demantovao optužbe Bjelića vezane za sporost istrage oko paljenja ambasada, ističuhi da je upravo on insistirao da se maja prošle godine formira mešovita Radna grupa zadužena za tu istragu.

Veljović je rekao da je policija u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal krenula u istragu aktivnosti Miroslava Miškovića u vezi sa spornim privatizacijama putarskih firmi, "C marketa" i "Luke Beograd", i najavio da će uskoro sve te istrage biti okončane.

Veljović je kazao da je od 2006. godine direktor policije i da nikada nije imao "veću podršku države u vlasti u aktivnostima na rešavanju najtežih krivičnih dela", demantujući postojanje eventualnih nesuglasica.

"Da li zaista mislite da bismo uspeli da rešimo najveće slučajeve organizovanog kriminala bez bezrezervne podrške državnog vrha", zapitao je Veljović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP