Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VELIKA POMOĆ

Vepar Gile pomaže srpskim carinicima!

Autor: Kurir | 08.12.2014 - 11:14:00h | Komentara: 3

Granični prelaz Bezdan nalazi se u Specijalnom rezervatu prirode “Gornje Podunavlje“, pa je jasno otkud baš tu da se pojavi divlji vepar kog su carinici nazvali Gile.

Divlji vepar

Divlji vepar | Foto: Shutterstock

Da se odomaćio, dokaz je i to što skoro svakodnevno Gile dolazi ispred njihove kućice i bukvalno moli za hranu, piše "Kurir".
“Stane tu tako do samog prelaza i gleda nas. Iako smo dobili naređenje da ne smemo da ga hranimo, kad nas pogleda tim očima, kako da mu ne damo da jede”, rekao je jedan od carinika koji se povremeno druži s veprom.
Kaže i da se dešavalo da Gile pojuri nekog vozača za koga se kasnije ispostavi da je švercer. To su za Kurir potvrdili i u Upravi carina.

“Vepar se odomaćio jer mu carinici daju hranu. Mnogi vozači kamiona koji su slučajno zašuškali kesom u kojoj je bilo nešto hrane, bili su prinuđeni da se daju u trk kako bi tu hranu sačuvali od Gileta”, rekli su u Upravi i dodali da, s obzirom na to da se prelaz Bezdan nalazi u specijalnom rezervatu prirode, nisu retki prizori da se, pored Gileta, pojavi i ostala krupna divljač, najćešće jeleni.

Da carinici imaju pune ruke posla, pokazuje i podatak da su šverceri sve maštovitiji, pa stalno izmišljaju nove načine da prokrijumčare nelegalnu robu.

Tako su dvojica srpskih državljana 10. avgusta pokušala iz Mađarske da prošvercuju devet papagaja tigrica tako što su ih sakrili u tri kutije od keksa. Takođe su kutije živih crva za pecanje sakrili na podu iza zadnjeg sedišta u vozilu, piše "Kurir".

Poslednji komentari
  • kresoya Vreme: 08.12.2014 20:05h

    Da li je Gile uhvatio kog carinika kako prima mito? Ili i sam podmicen hranom zmuri na jedno oko...

  • Supermen Vreme: 09.12.2014 20:15h

    Svaka cast supermene nas!

  • Mila Vreme: 09.12.2014 21:29h

    Ja radim na fakultetu od 77.g. u racunovodstvu. Od 2002.g. sam dozivela zlostavlanje od moje sefovice 2007.g. kada sam zavrsila u bolnici Sveti Sava sa pozttraumatskim stresom. Isterali su me iz ideljenja 2008. Vodim radni spor. Tuzbu za mobing sam dobila delimicno. Vec skoro 8 godina nista ne radim. Tuzila sam i krivicno dva puta za nasilnicko ponasanje. I to stoji u policiji vise od godinu dana i ako mora da se radi po sluzbenoj duznosti. To sam sve dozivela jer sam trebala da dobijem stan koji su prodali. Do sada su mi ukinuli 2 radna mesta i pprebacili na izmisljeno. Sada hoce i to da ukinu. Sta ce biti videcu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP