Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR PROSVETE

Verbić: Nemoguće je nadoknaditi časove, osećam odgovornost

Autor: Tanjug | 17.03.2015 - 17:22:00h | Komentara: 1

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je danas da su učenici trajno oštećeni štrajkom, nemoguće je nadoknaditi sve časove, zbog čega i sam, kako kaže, oseća odgovornost.

Verbiću,  komuniciraj,  poručili  štrajkači

Oseća da je odgovoran: Srđan Verbić | Foto: Oliver Bunić

Za resornog ministra nema drugog odgovora od preuzimanja odgovornosti za takvu situaciju, rekao je Verbić u emisiji Kažiprst B92 i istakao da se školska godina mora nastaviti što regularnije.


"Štrajkove imamo već 15 godina, pa se postavlja pitanje šta je regularna školska godina. Ako je pitanje da li će časovi biti nadoknadjeni - to je nemoguće", rekao je on i naveo da su učenici trajno oštećeni zbog štrajka i da su izgubili 124 časa.


"Sigurno je nemoguće da sada imaju devet časova subotom kako bi to nadoknadili", rekao je Verbić i, povodom zahteva štrajkača, istakao da postoje ograničenja koja nisu ni do ministarstva, ni do prosvetara, jer novca u budžetu nema.


Prosvetari su danas zatražili da se u pregovore uključe premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić, a Verbić podseća da je stav Vlade Srbije jasan.


"Smanjili smo plate svima u javnom sektoru, a premijer je više puta rekao da prvi kojima treba povećati jesu prosvetari. Nije precizirao kada će to biti moguće", rekao je Verbić.


On je istakao da uprkos tome što štrajk u kom učestvuju dva sindikata i dalje traje, a rešenje se ne nazire, većina nastavnika radi normalno.


"Velika većina nastavnika u Srbiji radi normalno, ali ne zato što su zadovoljni, imaju veće plate i sve je redu. Nije u redu, imaju male plate, jedva sastavljaju kraj sa krajem, imaju pravo da budu nezadovoljni i da to pokažu, ali oni rade jer znaju da ako ne radimo, ne možemo ništa da promenimo", rekao je Verbić.


Na pitanje šta je želeo da poruči kada je izašao ispred zgrade u kojoj je Ministarstvo prosvete i sišao u masu koja je protestovala, Verbić je objasnio da je ideja da sve bude transparentno.


"To je naša jedina zaštita od svih koji sa strane vrše pritisak. Nema tajni ni u radu, ni u budžetu. Hoću da pokažem da se ne krijem, jer ministar nema prava da bude autističan i da sa skrivenog mesta upravlja prosvetom", rekao je Verbić.

Podsetimo, Verbić je tom prilikom poliven vodom.

Poslednji komentari
  • info Vreme: 17.03.2015 18:55h

    pa ovaj covek ni sam neveruje da je ministar ...a koliko je elokventan vidi se u njegovim javnim nastupima.vise puta sam ga slusao nista ga nisam razumeo, mislim da on ni sam sebe nerazume sta govori.....boze!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP