Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTRAGA ZA ISTINOM

Verbić pokrenuo proceduru za proveru doktorata Miće Jovanovića!

Autor: Tanjug | 12.06.2014 - 09:13:00h | Komentara: 1

Povodom zabrinjavajućih navoda u javnosti kojima se dovodi u pitanje verodostojnost doktorskih titula rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića, ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preduzelo je korake kako bi se ustanovilo činjenično stanje, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Srđan Verbić

Srđan Verbić | Foto: Nenad Mihajlović

Ministar Srđan Verbić pokrenuo je međunarodnu proceduru za proveru postojanja spornog doktorata u bazi ENIC mreže, odnosno Evropske mreže nacionalnih informacionih centara za akademsko priznavanje i mobilnost.


Po okončanju ove procedure, javnost će biti obaveštena o rezultatima provere, navedeno je u saopštenju.

Šta bi ti da ti nije  mene: Mića Jovanović

Mića Jovanović | Foto: Goran Srdanov

Senat Megatrend univerziteta utvrdio je da nema razloga za pokretanje postupka za poništenje diplome doktora nauka Nebojše Stefanovića, saopštio je danas taj beogradski univerzitet.

Kako se navodi, komisija koju je formirao Senat univerziteta utvrdila je da nema osnova za osporavanje orginalnosti Stefanovićeve doktorske disertacije.

Senat tog univerziteta je povodom otpužbi da je Stefanovićeva disertacija plagijat 5. juna formirao komisiju "za ocenu osnovanosti pokretanja postupka poništavanja diplome Fakulteta za poslovne studije u Beogradu o stečenom naučnom nazivu doktora ekonomskih nauka izdate na ime Nebojše Stefanovića".

U saopštenju se naovodi da je komisija u detalÑnom izveštaju na 12 strana analizirala postupak sticanja doktorata, konkretne primedbe oponenata doktorata Nebojše Stefanovića, naučnu i metodološku utemeljenost, sadržaj njegovog doktorata i ostale primedbe iznete u javnosti.

"Komisija je jednoglasno Senatu Univerziteta predložila, ceneći kako suštinske tako i formalne elemente, da nema osnova za osporavanje orginalnosti doktorske disertacije Nebojše Stefanovića", piše u saopštenju.

Senat Megatrend univerziteta je na sednici 11. juna prihvatio zaključke komisije i saglasio se sa stavom da je "Stefanović prijavio, izradio i javno odbranio doktorsku dicertaciju u skadu sa Zakonom i propisima Megatrend univerziteta, te da stoga nema razloga za pokretanje postupka za poništenje diplome doktora nauka".

Članovi komisije bili su prorektor za nučno-istraživački rad Megatrend univerziteta prof. dr Boris Krivokapić, predsednik Komisije za kontrolu kvaliteta doktorskih disertacija prof. dr Oskar Kovač, redovni profesor na predmetu Metodologija naučnih istraživanja na Fakultetu za pravo, javnu upravu i bezbednost prof. dr Nedjo Danilović i docent na predmetu Strategijski menadžment na Fakultetu za poslovone studije dr Mihajlo Rabrenović.

Stefanović je doktorsku disertaciju pod nazivom "Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravama (primer grada Beograda)" odbranio 27. juna 2013. godine na Fakultetu za poslovne studije i stekao naučni naziv doktora ekonomskih nauka.

Taj doktorat su kao plagijat osporila trojica naučnika iz Srbije koji rade na univerzitetima u Velikoj Britaniji.

Poslednji komentari
  • DS22 Vreme: 12.06.2014 09:43h

    Mico! Sto si cacko Mecku ?sad si sebi ucinio medvedju uslugu ,nit doktor nit ce raditi stanc univerzitet!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP