Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OCENE ĆE BITI ZAKLJUČENE

Verbić: Štrajkačima umanjena i naredna plata

Autor: Tanjug | 26.03.2015 - 00:49:00h | Komentara: 1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da većina škola u Srbiji radi regularno i da nema razloga da se školska godina ne završi na vreme.

Verbić

Verbić | Foto: Oliver Bunić

- To znači da će nastavnici zaključiti ocene đacima i da će učenici osmih razreda polagati maturu kako je i planirano. Što se tiče nastavnika koji su u štrajku, njima će i od naredne plate biti umanjene zarade, u skladu sa zakonom, rekao je Verbić u intervjuu za "Politiku".

Upitan šta će biti sa školama u kojima nastavnici nisu dobili platu, jer direktori nisu postupili po naredbi, Verbić je rekao da se traži način kako bi se isplatila zarada zaposlenima, bez obzira na neodgovorno ponašanje direktora.

- Zakonska obaveza direktora jeste da vode računa o tome koliko neko radi. Ako je neko u štrajku i ne radi 45 minuta, obaveza direktora jeste da o tome vodi evidenciju i isplati novčani iznos u skladu sa tim koliko je radio, objasnio je Verbić.
Ministar je precizirao i da nikada nije rekao da je višak u prosveti 10.000 zaposlenih, već da postoji 20.000 nastavnika sa nepunom normom časova.
Upitan da li će podneti ostavku, posle protesta prosvetnih radnika, kao i da je to zahtev i nekih parlamentarnih stranaka, Verbić je rekao da je njegov posao da radi, rešava probleme i unapređuje ono što dobro funkcioniše, a posao stranaka je da rade svoj posao, pa i da traže ostavke.
- Što se protesta tiče, nadam se da iza pokretanja tolike mase ljudi stoji nešto konkretnije osim moje ostavke, rekao je Verbić.
Na pitanje koju ocenu bi dao za svoj rad za 11 meseci ministar je rekao: "Nije u redu da sam sebe ocenjujem. Tu ocenu će dati predsednik Vlade Srbije".
Poslednji komentari
  • Gari Kuper Vreme: 26.03.2015 09:28h

    Kome ti sluzis narodu tj. prosveti ili predsedniku vlade pa da te on ocenjuje?Na ispitu za resavanje problema sa prosvetom si pao,a prosvetari ti nece drzati dodatnu nastavu niti cete primiti na poravni ispit.Takodje, ako te vec predsednik vlade ocenjuje treba i tebi da oduzme zaradu ili deo zarade jer ne shvatas sta znaci prosveta na cijem si celu.i ne umes da resavas probleme.Umesto da unapredis prosvetu ti je unazadjujes.Pa mandat ce ti proci u beskonacnom strajku prosvete.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP