Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NISU NADLEŽNI

Veselinović pušten
iz pritvora

Autor: Tanjug | 24.12.2012 - 11:54:00h | Komentara: 0

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor Zvonku Veselinoviću iz Zvečana i Draganu Čurčiću iz Raške, pošto se danas oglasio stvarno nenadležnim da im sudi i predmet će proslediti redovnom sudu.

Veselinović će u toku popodneva biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu u kome je proveo godinu dana pošto je uhapšen 20. decembra prošle godine.
Čurčić je u drugom predmetu osuđen na dve godine zatvora i on će biti prebačen na izdržavanje te kazne.
Specijalni sud smatra da ne treba da sudi u tom predmetu jer visina iznosa imovinske koristi pribaljene krivičnim delom ne prelazi zakonom predviđeni iznos od 200 miliona dinara (dva miliona evra).
Optužnicom se Veselinoviću, Čurčiću i Milanu Radojičiću stavlja na teret da su protivpravno prisvojili 32 kamiona u vlasništvu lizing kompanije "Hipo-Alpe Adrija lizing" i sebi pribavili najmanje 237 miliona dinara (dva miliona evra) imovinske koristi.

Pušten: Zvonko Veselinović

Prebačen na služenje druge kazne: Zvonko Veselinović

Pošto je veštačenjem utvrđeno da iznos pribavljene koristi nije kao iz optužnice, da nije toliki broj kamiona prisvojen, kao i da postoji mogućnost da je krivično delo ostalo u pokušaju, Specijalni sud se oglasio nenadležnim i ukinuo pritvor optuženima.
Veselinović je 20. decembra 2011. uhapšen na Kopaoniku, zajedno sa bratom Žarkom Veselinovićem, protiv koga se vodi postupak takođe u Specijalnom sudu u zbog sumnje da je sudiju osnovnog suda u Raškoj Srećka Topalovića podstrekavao na zloupotrebu službenog položaja.
Kfor je Zvonka Veselinovića označio kao jednog od organizatora nereda na Kosovu i Metohiji u oktobru 2011. godine.
Optužnica tereti Veselinovića, Čurčića i Radojčića da su protivpravno prisvojili 32 motorna vozila različitih marki u vlašnistvu lizing kompanije "Hipo-Alpe Adrija lizing".
Vozila je koristila Čurčićeva privatna kompanija "Evrokop" sa sedištem u Raškoj, u toku aprila i juna 2008 godine, na osnovu ugovora o finansijskom lizingu koji je njegova kompanija zaključila sa "Hipo alpe adria bankom", navodi se u optužnici.
Prema optužnici, u novembru 2010. godine ugovor o lizingu je raskinut, jer je Čurčićeva firma prestala da plaća rate za lizing.
Međutim, umesto da kamione vrate toj kompaniji, njih trojica su ih u drugoj polovini 2010. prebacila na teritoriju Kosovo i Metohiju i tamo nastavili da ih koriste, a zarađeni novac su zadržali za sebe.
Kamione su pokušali da prodaju drugim kupcima, a kako se navodi u optužnici, izmedju ostalog su korišćeni i za izgradnju autoputa Priština-Tirana.
Sav prihod koji je ostvaren od korisćenja tih vozila zadržali su za sebe i tako pribavili protivpravnu imovinsku korist od najmanje 237 miliona dinara.
Deo vozila je pronađen na teritoji AP Kosovo i Metohija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP