Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI PREDSEDNIK SKUPŠTINE KOSOVA LIKVIDIRAO ČETIRI HAŠKA SVEDOKA

Veselji ubijao za Tačija!

Autor: S. V. - V. P. | 09.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 2

Kosovskim političkim strankama trebalo je sedam meseci od izbora da uz blagoslov Evropske unije konstituišu novu vlast koju su podelili Demokratski savez Kosova i Demokratska partija Kosova Hašima Tačija, koji je morao da odustane od funkcije premijera.

Kadri Veseli

Kadri Veseli

Tačijev školski drug
ubio i svedoka

Agima Zogaja
u Nemačkoj

Tači je na kraju ipak uspeo da svima „zabode trn u oko“ pošto je za predsednika Skupštine odabrao svog školskog druga, bivšeg šefa svoje obaveštajne službe ŠIK Kadria Veselija, koji je prema saznanjima „Alo!“, lično likvidirao četiri zaštićena svedoka u procesu koji je Tribunal u Hagu vodio protiv jednog od komandanata OVK Fatmira Limaja, umešan je u otmice i likvidacije Srba u ratu i bio je jedan od organizatora pobune na jugu Srbije.


Istraga srpskih organa je pokazala da je Veselji, koji je i sam jedan od osnivača OVK, učestvovao u likvidacijama svedoka, a svojevremeno je bio obuhvaćen i istragom koju je pored Tribunala u Hagu vodio i Euleks.

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: AP

- U procesima koji su se vodili protiv Ljimaja i Ramuša Haradinaja lividirano je više od 40 svedoka, a Veseli je lično ubio četiri zaštićena svedoka. Dakle, on ne samo da je uticao na svedoke, pretio im i zastrašivao ih, već imamo saznanja da je neke od njih likvidirao ili organizovao njihove likvidacije. Zaštićeni svedok pod oznakom X u slučaju za počinjene ratne zločine u selu Klečka, koji se vodio protiv Fatmira Ljimaja, pronađen je mrtav. Radi se o Agimu Zogaju, koji je pronađen mrtav u jednom parku u Nemačkoj. Ova likvidacija se smatra jednom od najmonstruoznijih i upravo je delo novoizabranog predsednika Skupštine Kosova - objašnjava naš sagovornik blizak istražnim organima.

Novi predsednik skupštine Kosova je zamenik predsednika DPK Hašima Tačija, a javnosti je poznat kao nekadašnji šef tajne službe Kosova poznate kao ŠIK. Prema podacima iz bele knjige KFOR do kojih je došao „Alo!“ Veseli je išao zajedno u školu sa Tačijem, a „druženje“ su nastavili krajem 80-ih na vojnim obukama u Albaniji.

Krvnici OVK bili pod njegovom komandom

Krvnici OVK bili pod njegovom komandom

- Veselji je jedno vreme proveo u zatvoru da bi potom radio i za kontraobaveštajnu službu JNA. Kao jedan od komandanata grupe „Crna ruka“ zajedno sa Tačijem i Džavidom Haljitijem učestvovao je u kidnapovanjima i ubistvima Srba, ali i neposlušnih Albanaca. Zanimljivo je da je Tači sada odabrao njega za predsednika, a Haljitija za potpredsednika skupštine Kosova, pošto na taj način želi da se zaštiti od Specijalnog suda za ratne zločine koji će biti formiran na Kosovu. Sva trojica su povezani sa albanskom obaveštajnom službom, ali i sa terorističkom organizacijom ONA u Makedoniji - kaže naš izvor.

Posluje u Švajcarskoj sa srpskim pasošem!

Veseli je u drugoj polovini 2009. godine započeo biznis u Švajcarskoj, godinu dana pošto je Švajcarska priznala takozvanu Republiku Kosovo, ali kao državljanin Srbije. On i Fisnik Cukaj su osnovali kompaniju „FK Computers“ u Švajcarskoj, a prilikom osnivanja i registracije firme, obojica su registrovana kao državljani - građani Republike Srbije u Švajcarskoj. Ti podaci dostupni su na sajtu „Moneyhouse“, koji se ažurira na dnevnoj bazi, pa se ne može reći da je ova informacija zastarela i iz perioda pre rata na Kosovu.

Poslednji komentari
  • miki Vreme: 09.12.2014 15:12h

    Jel podignuta i zvanicna optuznica kad novinari znaju zasigurno da je on zlocinac?

  • mozgalica Vreme: 09.12.2014 18:16h

    a sta kaze euleks.naravoucenije sto veci krvnik to veca funkcija.ko se ovo ruga srbiji .a hoce li sada rezolucija ep.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP