Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UPOZORENJE!

Vesić: "Ko crta ima i da briše grafite!"

Autor: Tanjug | 01.01.2015 - 15:48:00h | Komentara: 1

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da se više neće tolerisati pisanje grafita.

Goran Vesić

Goran Vesić

On je najavio da će u cilju rešavanja tog problema pokušati da uvedu praksu da svako ko bude uhvaćen u pisanju bude kažnjen tako što će morati sam da ih očisti i da obriše još nekoliko grafita u gradu.
''Probaćemo da uvedemo nešto što je i čuveni gradonačelnik Njujorka Rudi đulijani sproveo, a to je da svako ko bude uhvaćen da piše grafite bude kažnjen tako što će morati sam da ih očisti i da obriše još nekoliko grafita u gradu'', rekao je Vesić dodajući da će to biti neka vrsta društveno-korisnog rada.
Kako je saopštila Gradska uprava, Vesić je za Studio B rekao da su grafiti možda najveće ruglo Beograda, a da je problem što se vrlo brzo pojane na istom mestu posle čišćenja.
Zato će se, kako kaže, izaći sa predlogom izmene zakonskih propisa u toj oblasti te se neće više tolerisati pisanje grafita na gradskim fasadama i drugim mestima u gradu.
On je najavio i da grad u sledećoj godini priprema veliku akciju i kampanju tim povodom.
''U kampanji će učestvovati beogradski glumci i druge poznate i javne ličnosti koje će poručiti da se grad ne ruži i da ne treba da se pišu grafiti'', rekao je Vesić.
Kako je naveo, kampanja će biti edukativna, a istovremeno će se sprovoditi i represivnije mere, jer kada jednom neko bude uhvaćen da piše grafite i kada mu suduja za prekršaje propiše da mora lično da ih skida, dobro će razmisliti da li će ponovo to da uradi.
Poslednji komentari
  • anonimus Vreme: 01.01.2015 23:12h

    Ovi po zgradama su obicno bez veze. Resi neko da se potpise i to je to. Ali TO treba razdvojiti od onih Umetnika koji su recimo oslikavali zidanu ogradu NISa kod Ade, a koja je nazalost srusena sa izgradnjom mosta. Bila bi delotvornija akcija da im se odvoji prostor koji ce moci da oslikavaju. A mi da uzivamo. Jer ima cesto tu i nesto pametno da se vidi iz drustveno politickog opusa...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP