Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAJAVA

Vesić: od prvog septembra pojačana kontrola u gradskom prevozu

Autor: FoNet | 29.08.2014 - 19:14:00h | Komentara: 1

Gradski menadžer Goran Vesić potvrdio je da će od prvog septembra biti pojačana kontrola i obavezna validacija u vozilima gradskog prevoza i zahvalio građanima koji su u međuvremenu počeli da kupuju karte za gradski prevoz.

Prihod Gradskog saobraćajnog preduzeća je u poslednje skoro tri sedmice povećan za 20 odsto, što je pokazalo da kada se razgovara sa građanima i ukaže im se da zbog šverca svake godine ode u nepovrat 300 novih autobusa i 20 tramvaja, to daje rezultate, ocenio je Vesić.

Goran Vesić

Goran Vesić | Foto: Željko Šafar

 
To nažalost, kako je rekao, nije dovoljno da bi se u potpunosti stabilizovao sistem javnog prevoza, zbog čega će se nastaviti edukativna kampanja i u narednom periodu, kada će kontrolori i komunalni policajci razgovarati sa građanima i pokušati da im ukažu na te činjenice, jer je to jedini način da cena karata ostane nepromenjena.
On je istakao da će radi optimalizacije saobraćaja, broj vozila na pojedinim linijama biti smanjen, ali da to neće uticati na kvalitet usluge, jer se taj broj u špicevima neće menjati, čak će biti i pojačan.
Prema rečima Vesića, do sada nije bilo organizovanog brojanja putnika, zbog čega su neka vozila, čak i u vreme špiceva, išla poluprazna.
GSP je pripremio rezervne autobuse koji će biti spremni da uskoče na one linije gde se pokaže potreba, kako se ne bi pravile gužve i građani dobili prevoz kakav i zaslužuju, istakao je Vesić.
Poslednji komentari
  • Plavi zec Vreme: 30.08.2014 06:41h

    Na pravom ste putu. I gradjani koji sad plaćaju prevoz više neće. Nezna se dali bolje kukate ili kritikujete predhodnike. A sa konkretnim rešenjima ne treba se zaletati jer može i da se pogreši.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP