Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U OSTALIM MESTIMA NORMALIZOVANJE SITUACIJE

Vesić: Vanredna situacija samo u Obrenovcu!

Autor: Tanjug | 23.05.2014 - 21:42:00h | Komentara: 0

"Vanredna situacija na snazi je samo u Obrenovcu, a u ostalim delovima Beograda koji su bili poplavljeni, kao što su Grocka i Lazarevac, situacija se normalizuje i bavimo se procenom štete i saniranjem posledica", rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Goran Vesić

Goran Vesić | Foto: Željko Šafar

"Za glavni grad nema opasnosti. Podigli smo bedeme na Savi i branimo je na 76 metara nadmorske visine. Branimo i Dunav, a prema procenama vrh vodenog talasa se očekuje između subote i nedelje", rekao je Vesić gostujući na televiziji Pink.

Kako je saopštila služba za informisanje gradske uprave, prema Vesiću, vrh vodenog talasa će se nalaziti između redovne i vanredne odbrane od poplava i biće od metar do metar i po ispod onog što bedemi mogu da izdrže.

"Postavili smo više od trista hiljada džakova i danonoćno pratimo bedeve, a ako se bilo šta desi neplanirano, spremni smo da odmah odreagujemo", istakao je Vesić.

U prihvatnim centrima trenutno se nalazi 5.137 osoba, što je za oko 300 do 400 ljudi manje nego prethodnog dana jer je dozvoljen povratak u Barič, rekao je Vesić i dodao da su prihvatni centri prešli u nadležnost Crvenog krsta.
Grad im, kako je rekao Vesić, pomaže oko obezbeđivanja namirnica, tako da su im sve zalihe koje je grad imao date na raspolaganje.

U centrima se trenutno obavlja evidencija lica, a nažalost bilo je situacija da su dolazili oni koji nisu sa poplavljenih područja, prijavljivali se kao ugroženi i uzimali pomoć, rekao je Vesić.

Pojedinci su otišli toliko daleko da se jedan deo te pomoći pojavio na pijacama zbog čega je gradonačelnik naložio hitnu proveru pijaca, istakao je Vesić.

Region je veoma mnogo pomogao Srbiji i zato mu je ona zahvalna. Pomoć je stigla iz Bugarske, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Makedonije, rekao je gradski menadžer.

"Ova nesreća je mnogo ujedinila region i pokazala da mnogo više moramo da sarađujemo. Reke ne znaju za granice i protiv elementarnih nepogoda možemo samo zajedno da se borimo", rekao je Vesić.

On je podsetio i da je Štab za vanredne situacije zabranio rad splavova, a odluka je doneta zbog povećanog vodostaja.

U ovom trenutku za građane nije bezbedno da borave na splavovima, a to će od večeras pojačano kontrolisati Komunalna policija, zaključio je Vesić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP