Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIZNANJE

Vesli Klark: Mudžahedini u BiH su bili teroristi!

Autor: Tanjug | 05.10.2013 - 11:10:00h | Komentara: 3

Bivši visoki državni zvaničnik i general NATO-a Vesli Klark izjavio je da je nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, Vašington imao legitimnih briga zbog angažovanja Iranaca i mudžahedina iz Saudijske Arabije u BiH, koji su zapravo bili teroristi, ali da bošnjačka strana to nikada nije htela da prizna.

A kada je, kako je rekao, IFOR (snage predvođene NATO u BiH zadužene za sprovođenje Dejtonskog sporazuma) upao u jedan kamp sa iranskim teroristima i vlasti u Sarajevu suočio sa onim što je tamo pronađeno, tadašnji ministar policije Bakir Alispahić je morao da podnese ostavku. 

Vesli Klark

Iz ovog vremena ga znamo: Vesli Klark | Foto: Reuters

 Klark, koji se danas bavi investicijama i bankarstvom, izjavio je za sarajevski Dnevni avaz da je Alispahić prethodno uporno negirao prisustvo iranskih terorista i da je spremno potpisao takvu obmanu.

Vašington je imao legitimnih briga u vezi s angažmanom Iranaca i mudžahedina iz Saudijske Arabije koje sam morao da podelim sa Alijom Izetbegovićem. Iranci su nam bili posebna briga! To su, u suštini, bili teroristi! On nas je uputio na Alispahića, koji je tada bio ministar policije. Kada smo mu prenijeli naša saznanja, Alispahić nam je rekao da to nije tačno. Mi smo ga suočili sa nekim od naših saznanja, ali je on sve to negirao i govorio nam da nema Iranaca u BiH koji se bave terorizmom ili imaju kampove za obuku, ispričao je Klark.
Klark je kazao da je Alispahić morao da zna šta se radi i koji su to bili bezednosni izazovi po Vašinton i BiH, ali je, ipak, sve to negirao.
Upitan zašto želi da kaže da je Alispahić štitio teroriste, Klark je odgovorio:
Pa, to je očigledno. Očito je da nas je nastojao obmanuti. Znate, Kongres je na nas vršio izuzetan pritisak zbog informacija o iranskom delovanju u BiH i mi smo morali nešto da uradimo. Hteli smo da se sve uradi u koordinaciji i uz pomoć vlasti u Sarajevu. Izetbegović nije mogao odgovoriti na sva pitanja koja smo imali pa nas je poslao Alispahiću. Taj je, pak, sve negirao. Onda smo mi rekli: 'Dobro, gospodine Alispahiću, ako vi tvrdite da sve to nije tačno, molim vas da to i potpišete.' I on je stavio svoj potpis. 
Klark je potvrdio da je potom IFOR upao u jedan objekat sa iranskim teroristima što je vlast u Sarajevu suočilo sa onim što je tamo pronađeno. Alispahić je, dodao je, tada morao otići, morao je da podnese ostavku. 
Poslednji komentari
  • bax Vreme: 05.10.2013 12:48h

    a ti kao nisi znao, ne lupetaj keve ti

  • tea nicolli Vreme: 05.10.2013 14:53h

    dajte "glaviću" novce i završite cijelu sesiju, jebo "arkana" trandža neka radi na, ima i pomoć od nas nebili jednom napunila si šupak i najela se "hljeba".

  • tea nicolli Vreme: 05.10.2013 15:33h

    a gosp. "VINI PU" iz sjene definitivno može da vodi sesiju zajedno sad sa prof.dr. tzv. Darkom Trifunovićem ko je kriv za pokolj roma okolo Hrvatske? Prof. vrlo rado zaobilazi tu temu, zašto?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP