Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VAŽAN JE EVROPSKI PUT

Vesna Pusić izjavila saučešće Srbiji!

Autor: Agencije | 15.11.2014 - 20:51:00h | Komentara: 6

Hrvatska šefica diplomatije Vesna Pusić ocenila je da političko delovanje haškog optuženika Vojislava Šešelja nema ozbiljnog destabilizirajućeg uticaja na Srbiju, a da je Hrvatsku važno da se Srbija drži evropskog puta.

Vesna Pusić

Vesna Pusić | Foto: Profimedia 

"Mogu samo da kažem da izražavam saučešće Srbiji što na svojim ulicama ima poludelog ratnog zločinca, umesto da sedi tamo gde je sedeo i gde treba da sedi", rekla ministarka novinarima u Osijeku, a prenela je Radio-televizija Hrvatske.
Upitana da li će Hrvatska diplomatija nešto preduzeti povodom političkog delovanja lidera Srpske radikalne stranke, Vesna Pusić odgovorila je protivpitanjem: "Zašto bi hrvatska diplomatija nešto preduzela?".
Za izjavu predsedničke kandidatkinje Hrvatske demokratske zajednice Kolinde Grabar Kitarović da bi, zbog Šešeljevih izjava, Hrvatska trebalo da pozove na konsultracije svog ambasadora u Srbiji, Pusić je rekla da ta izjava Kolinde Grabar Kitarović pokazuje određeno nepoznavanje, jer nije reč o odluci Srbije, već Haškog tribunala.

Vesna Pusić je dodala da je izjava kanditakinje HDZ pokušaj korišćenja bilo čega u predizbornoj kampanji u Hrvatskoj.

Odluku Haškog tribunala da Šešlja zbog bolesti pusti na privremenu slobodu, ranije su kritikovali najviši hrvatski zvaničnici.

Predsednik Ivo Josipovićocenio je da je puštanje Šešlja primer neefikasnosti međunarodne pravde, dok je premijer Zoran Milanović ocenio da bi Šešelj u svakoj zemlji bio osuđen.

Poslednji komentari
  • Guska Vreme: 16.11.2014 00:21h

    Jel' mislite da su vasi generali koji su pusteni na slobodu normalni?

  • dragan Vreme: 16.11.2014 02:39h

    Hvala na saucescu, ali isto izjavljujem saucesce za mercepa, gotovinu, tudjmana, d/j/ecaka i inih ostali znanih i neznaih dijecaka.

  • Gaga Boric Vreme: 16.11.2014 10:06h

    To je stssno a jos je strasnije ovo sto se desilo zena se porodila a kuci ima jos tfoje dece ostavila bebu u porofilistu kaf je posle cetiri dana dosla po dete u porodilistu jok nisu dali dete otisla je u centsr i centar je brzinski bez ikakvog papira uzeo i dao dete u hraniteljsku por ako je sposobna bila i dobra msjka ovim trojma bice i cetvrtom lopovi muckari uzimaju decu bez ikakvog papira i dokumenta zo je za dve moguce novine i d cuje ceo svez sta rafi i kakosrpsko cenzar za soc rsf

  • TRNNN Vreme: 16.11.2014 16:30h

    NJEN POLOZAJ - OVA NIJE BABA SERA VEC SEF DIPLOMATIJE- I NEPRIMEREN RECNIK KAZUJU DA SE NECEGA BOJI. NIJE JOJ SVEJEDNO STO POSTOJI COVEK KOJI NJU I NJENE PODSCEA NA NJIHOVE ZLOCINE I TO SVE REDOM OD JASENOVCA PA PREKO OLUJE.DOVOLJNO DA JEDNADRZAVA BUDE UGASENA

  • Goran, Marko, Srbin... Vreme: 16.11.2014 17:12h

    Niko ko voli Srbiju i misli dobro svojoj drzavi Srbiji i ko voli pravdu ne treba da brine i bude zabrinut zbog povratka Vojislava Seselja srpskog junaka i srpskog vojvode. Plasi se Ilic Velimir koji je doveo demokrate izdajnike i sa njima unistavao Srpsku drzavu i srpsko nacionalno bice i svi izdajnici i eks ju kvislinzi medju kojima prednjaci srbomrzac Josipovic Ivo, Pusic Vesna i drugi ustasko-orjentisani neprijatelji srpskog naroda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP