Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRATISLAV GAŠIĆ O KATAKLIZMI NA ISTOKU SRBIJE

Vetar i led pokosili banedere, voćnjake, šume...

Autor: RTS | 14.12.2014 - 08:57:00h | Komentara: 0

Nijedna bandera, voćnjak i šuma nisi ostali čitavi pred naletom leda i vetra na istoku Srbije, kaže ministar odbrane Bratislav Gašić.

Majdanpek Foto: Emil Čonkić

Majdanpek Foto: Emil Čonkić

Ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je juče obišao istok Srbije pogođen teškim nevremenom, za RTS ističe da će Vojska ostati na terenu dokle god se situacija u potpunosti ne stabilizuje. U toku su i pripreme za predstojeću zimu, a Vojska je, kaže ministar, spremna da na čitavoj teritoriji Srbije bude od koristi.
Bez struje je još 157 kuća o ovom delu zemlje, kaže Gašić i dodaje da se proteklih sto godina nije desilo da se stvara takav led na kablovima.
On ističe da je nešto povoljnije vreme pomoglo na terenu, kao i brza reakcija radnika EMS-a i "Jugoistoka".
Bez struje je 157 kuća, što je 0,001 odsto od svih potrošača prema rečima ministra Aleksandra Antića, kaže Gašić. Dodaje da i ti stanovnici preko agregata imaju struju.

Kako ističe, lokalna samouprava Knjaževca i njegov krizni štab su primer dobre reakcije na nepogodu, a uprava je, ističe, sama kupila agregate.

Uštede u Ministarstvu

Govoreći o uštedama u svom ministarstvu, Gašić je rekao da su sprovedeni veliki rezovi u službenim putovanjima, za 20 odsto je smanjen broj službenih automobila, ima ušteda i u bonusima i u dnevnicama. Samo na putovanjima smo u odnosu na 2011. i 2012. uštedeli 500 miliona, rekao je Gašić. Ističe da u Ministarstvu vode borbu i protiv korupcije, rekavši da "i u našem žitu ima kukolja".

Vojni lekari su išli od sela do sela jer tamo ima manje doktora, rekao je ministar naglasivši da će Vojska ostati na terenu dok se sve ne stabilizuje. Tamo su i kuhinje, 120 vojnika sa specijalizovanim mašinama, 120 montera. Na primeru saradnje montera EMS-a i "Jugoistoka" se, kaže, vidi dobra solidarnost jer su svi poslali svoje radnike.
Ukazujući na veličinu katastrofe koja je pogodila istok zemlje, Gašić je rekao da "nemamo nijednu banderu koja je ostala čitava". Možete zamisliti kakav je to bio nalet leda i vetra, kaže ministar odbrane i dodaje da to nije moglo da bude predviđeno.
Gašić je istakao da je situacija na istoku ostavila još jednu posledicu – nijedna šuma i nijedan voćnjak nije ostao čitav.
U toku su i pripreme za predstojeću zimu, a Vojska je, kaže ministar, spremna da na čitavoj teritoriji Srbije bude od koristi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP