Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŽIVA LEGENDA

Vi birate: Kako će se zvati sledeći avion Er Srbije? (ANKETA)

Autor: A. O. | 11.04.2014 - 12:26:00h | Komentara: 4

Er Srbija, nacionalna aviokompanija Srbije, objavila je da će bivši profesionalni košarkaški as i legenda NBA lige, Vlade Divac, biti sledeći poznati Srbin čije ime će poneti jedan od aviona iz njene flote.

Vlade Divac dobio

Vlade Divac dobio "svoj" avion

Ova odluka deo je Er Srbijinog programa „Žive legende“ kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija i da se poistovete sa novim brendom našeg avioprevoznika.
Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković prva je poznata ličnost kojoj je pripala čast da kao živa legenda dâ svoje ime avionu iz flote Er Srbije.
Vlade Divac je izabran zbog svog svetskog uspeha u sportu i velikog humanitarnog rada.
Zaista impresivna lista svetlih momenata u njegovoj karijeri uključuje imenovanje za jednog od 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi, kao i činjenicu da je bio prvi evropski košarkaški as koji je prešao u NBA ligu.

Veći deo svoje karijere Divac je proveo u NBA ligi igrajući za LA Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse. Kao prvi igrač koji je, iako se rodio i trenirao izvan Sjedinjenih Država, igrao u preko 1000 utakmica NBA lige, Divac je takođe i jedan od samo 6 igrača u istoriji ove lige koji je osvojio 13000 poena, 9000 ribaunda, 3000 asistencija i 1500 blokada. Divac je takođe ušao i u all star selekciju NBA lige.
Od 2009. godine, Divac je Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.
Izvan sveta sporta, Divac se istakao i humanitarnim radom, formiranjem 1997. godine fondacije Divac Omladinski Fondovi, zatim osnivanjem 2007. godine „Fondacije Ana i Vlade Divac“, čiji je cilj prikupljanje sredstava za stambeno zbrinjavanje izbeglica u Srbiji i unapređenje položaja dece i mladih.
Vlade Divac je izjavio da je počastvovan izborom Er Srbije i da se nada da će ovo priznanje privući još veću pažnju javnosti na potrebe dece u Srbiji.
„Ponosan sam što će moje ime biti povezano sa Er Srbijom koja ostvaruje veliki doprinos našoj zemlji i celom regionu. Ona je posvećena svom cilju bez obzira na izazove na koje nailaze i to je čini savršenim partnerom sa kojim želim da predstavim pravu sliku o Srbiji,“ kaže Vlade.
Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije izjavio je: Vlade Divac je ličnost koja se afirmisala u svetu sporta ne samo u Srbiji već širom sveta. Njegova izuzetna sportska karijera kao i njegov humanitarni rad savršeno se podudaraju sa sopstvenom vizijom Er Srbije kao budućeg regionalnog lidera u svetu vazduhoplovstva.
„Sa samo 18 godina Vlade je već važio za jednog od najtalentovanijih košarkaša u Evropi, da bi s vremenom postao profesionalni košarkaški as NBA lige gde je igrao pored svetskih zvezda kao što su Medžik Džonson i Kobi Brajant. Vladov život je priča o istrajnosti i uspehu a to su upravo one vrednosti sa kojima želimo da i nas poistovećuju i koje će Er Srbija nastojati da promoviše ,“ rekao je gospodin Kondić.
Er Srbija će objaviti imena još živih legendi po kojima će nazvati svoje avione.
Poslednji komentari
  • srpce Vreme: 11.04.2014 14:46h

    Ovaj gospodin otkad je došao iz Amerike ništa nije uradio za Srbiju. Naprotiv, uvalio se na državna jasla i to koristi maksimalno.

  • Bojan Vreme: 11.04.2014 15:25h

    Neka se zove MILICA RAKIC! I ona je velika u nasem narodu!!!Pozdrav!!!

  • razzum Vreme: 11.04.2014 20:51h

    Nije mi dobro...

  • Ivana Vreme: 18.08.2014 21:20h

    Ivana Spanovic!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP