Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI ČOVEK NA ČELU AGENCIJE ZA PRIVATIZACIJU

Vida leti zbog Tome?!

Autor: Sanja Đorđević | 26.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 7

Vlada Srbije će na prvoj narednoj sednici, moguće već i danas, razrešiti Vidu Uzelac sa funkcije v. d. direktora Agencije za privatizaciju i na to mesto postaviti novog kandidata, saznaje „Alo!“.

Već podnela zahtev za  penziju: Vida Uzelac

Već podnela zahtev za penziju: Vida Uzelac | Foto: Oliver Bunić

Ministar Vujović pre mesec dana prvo predao predlog da se Uzelčevoj produži mandat, ali je nakon sukoba Agencije sa kabinetom predsednika Srbije, predložio novog kandidata

Izvor našeg lista objašnjava da je Uzelčevoj šestomesečni mandat istekao 15. maja, a da su resorni ministar privrede Dušan Vujović i Vlada odlučili da joj ne produže mandat nakon sukoba Agencije sa kabinetom predsednika Srbije Tomislava Nikolića.


Predsednik nema veze sa smenom
Iz kabineta predsednika Srbije nisu želeli da komentarišu razloge za smenu Uzelčeve.
- Kabinet predsednika nema nikakve veze sa imenovanjem direktora Agencije za privatizaciju. Uostalom nikakva smena se još nije ni desila, pa ne mogu da komentarišem nikakve spekulacije o razlozima za eventualne promene - izjavila je za “Alo!” Stanislava Pak, savetnica predsednika Nikolića za odnose s javnošću.

- Ministar Vujović je pre mesec dana prvo potpisao i Vladi predao predlog da Vida Uzelac bude produžen mandat v. d. direktora za još šest meseci, a da u oktobru bude raspisan konkurs za novog direktora. Onda je usledio sukob Agencije sa kabinetom predsednika Nikolića, nakon čega ministar Uzelčevoj nije dao podršku, već odlučio da predloži novog kandidata za pvog čoveka Agencije - navodi sagovornik „Alo!“.

Sukob sa predsednikom Nikolićem je, podsetimo, nastao kada je njegov savetnik Predrag Mikić insistirao kod Uzelčeve da omogući njegovom sinu Žarku da po ubrzanom postupku kupi državnu firmu, što je ona odbila.

Sve se  promenilo nakon što ju je predsednik isprozivao u  medijima: Tomislav Nikolić

Sve se promenilo nakon što ju je predsednik isprozivao u medijima: Tomislav Nikolić

Odbila da po ubrzanom
postupku da firmu sinu
Nikolićevog savetnika

- Mada se znaju godinama, ministar Vujović je od tada počeo da izbegava Uzelčevu i konačno potpisao rešenje za njeno razrešenje, verovatno pod pritiskom interesnih grupa koje nisu zadovoljne njenom saradnjom, jer se strogo drži zakona i propisa, odnosno “nije kooperativa” - otkriva naš sagovornik. Uzelčeva je, kako saznajemo, nakon saznanja da joj neće biti produžen mandat podnela zahtev za penziju. U Ministarstvu privrede potvrđuju da je Uzelčeva u utorak podnela UO Agencije za privatizaciju zahtev za odlazak u penziju, koji UO istog dana usvojio.

- U ovom trenutku Ministarstvo razmatra više kandidata koji će doći u obzir za imenovanje na poziciju v. d. direktora Agencije za privatizaciju, rukovodeći se prvenstveno stručnošću i iskustvom kandidata na poslovima iz delokruga rada agencije, kao i u iznalaženju novih mogućnosti i rešenja u prevazilaženju problema privatizacije i restruktuiranja. O postavljenju novog direktora Agencije javnost će biti blagovremeno obaveštena - poručili su za “Alo!” iz ministarstva.
Iz kabineta ministra Vujovića do zaključenja ovog izdanja nismo dobili komentar na naša saznanja da je prvobitno nameravao da Uzelčevoj produži mandat, ali su poručili da će ocenu o njenom radu dati na osnovu godišnjeg izveštaja o radu Agencije koji se podnosi ministarstvu do februara sledeće godine. Inače, juče je i počela javna rasprava o Zakonu o privatizaciji, kojoj je prisustvovao i ministar privrede.

Agencija za privatizaciju

Agencija za privatizaciju | Foto: Boško Karanović

Uzelac: Novi saradnici za novi zakon
Iz kabineta Vide Uzelac nisu direktno komentarisali razloge za njeno razrešenje, već poručuju da ministar ima pravo da sam bira saradnike: “Pitanje reizbora ili izbora novog v.d. direktora je isključivo u nadležnosti Vlade, a na ministru privrede je odluka o tome kome će ukazati poverenje za sprovođenje novog Zakona o privatizaciji u narednom periodu.”

Perić novi direktor?
Prema informacijama “Alo!”, među kandidatima za novog v. d. direktora Agencije za privatizaciju pominju se Albina Kecman, Bratislav Zec i Vuk Perić, koji važi za najozbiljnijeg Vujovićevog kandidata. Perić je sada direktor državnom preduzeća “Direkcija KS”, koje se bavi proizvodnjom borbenih vozila, a prethodno je radio u Agenciji za privatizaciju koju je na lični zahtev napustio u septembru 2009.

Poslednji komentari
  • Miroslav Nikolic Vreme: 26.06.2014 14:07h

    Odlicno su nam poznate vekovne cistke ovakve vrste. To je nesto sto je mnogim ljudima veoma svojstveno da zloupotrebe svoj sluzbeni polozaj, pa cim se pred megalomanskim apetitima kakvog funkcionera ispreci ozbiljna i casna licnost koja ne dopusta da ostvari svoje licne interese, desava se da takva licnost odmah mora da se razresi, jer kako bi megalomani ostvarivali svoje licne interese. Zakljucujem da se u zadnjih 30 godina kod nas po pitanju savesti, odgovornosti, ozbiljnosti i postenja, ama bas nista nije promenilo na bolje, sve je gore i gore.

  • Tatjana Vreme: 26.06.2014 19:03h

    E, u sta sam ja i u koga poverovala!Nema "veze" Toma sa tim, vec izgleda da mi gradjani imamo veze sa tim! Gde je nestala pravda u nasoj zemlji?

  • mima Vreme: 27.06.2014 06:12h

    Ima li, ljudi, ijedan posten covek ili zena u tom Predsednikovom kabinetu? I Mrkica su premestili tamo... Ako je i od Predsednika, mnogo je. SRAMOTA!

  • 021 Vreme: 27.06.2014 08:46h

    Nećete dugo, a za ovo što radite bićete surovo kažnjeni,ne samo na izborima nego ćete zaraditi i ćorku.

  • jkl Vreme: 27.06.2014 11:13h

    Tesko nama kada takvu odgovrnu osobu menjaju oni koji misle da mogu sve a nazalost tako se radi vec godinama, ovo moze da promeni samo neki novi Djidjic i niko vise.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP