Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VULIN U MAJDANPEKU

"Vidite da država funkcioniše"

Autor: Tanjug | 04.12.2014 - 17:02:00h | Komentara: 6

Situacija jeste teška, ali vidite da država funkcioniše i svako od nas radi svoj deo posla, rekao je on Aleksandar Vulin tokom posete Majdanpeku.

Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: FoNet

Majdanpek, koji je četvrti dan bez struje, danas je posetio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin koji je rekao da su svi, koji su u sistemu socijalne zaštite u tom gradu, zbrinuti.

Vulin je, posle obilaska Centra za socijalni rad u tom gradu, kao i Jelene Stanojević koja se porodila u ponedeljak kada je nestalo struje, istakao i da su svi korisnici novčane i socijalne pomoći kontaktirani i da su dobro.

Prema njegovim rečima, hraniteljske porodice sa decom su takodje dobro i nijedno dete nije bolesno.

"Svi koji su u sistemu socijalne zaštite su zbrinuti", rekao je Vulin, naglasivši da o njima podjednako brinu i lokalni Centar za socijalni rad i resorno ministarstvo.

Tokom posete Vulina, opštini Majdanpek je dopremljena hrana, 12 tona vode, kao i plinske grejalice, boce i rešoi.

Vulin je rekao novinarima da su dopremljene i odredjene količine odeće i ćebadi, kao i sve ono što su gradjani tražili.

"Situacija jeste teška, ali vidite da država funkcioniše i svako od nas radi svoj deo posla", rekao je on, dodajući da se pokazalo da kada u teškim uslovima svako radi svoj deo posla, država dobro reaguje.

Vulin je obišao i Jelenu Stanojević koja je u ponedeljak rodila bebu Vaju, čijoj porodici je uručio pelene i druge neophodne stvari za majku i dete.

On je rekao da to što se u teškoj situaciji rodila beba vraća nadu i da, kolike god nedaće da nas zadese, uvek će se desiti nešto lepo.

Vulin je naveo da je od pomoći koja je danas uručena toj porodici mnogo bitnije da su beba i njeni roditelji dobro, a da društvena zajednica i država brinu o njoj, kao što će brinuti i o Majdanpeku.

Osvrnuvši se na danonoćni rad montera Elektromreže Srbije i radnika RTB Bor na popravci dalekovoda, Vulin je istakao da svi oni zaslužuju veliko priznanje.

"Ne mogu a da ne izrazim ogromnu zahvalnost svima njima jer uslovi pod kojima rade su zaista teški... A niste mogli od njih da čujete koliko će to da košta, kad će mu biti dnevnica, kad će se završiti radno vreme, da li je opasno...", rekao je Vulin.

On je naglasio da bi svi trebalo da budemo ponosni na to kako država funkcioniše u vanrednoj situaciji, dodavši da bi voleo da država na isti način funkcioniše i u regularnim uslovima.

Prema njegovim rečima, u kriznim uslovima odlično smo ogranizovani, hrabri i vredni, bez sukoba i protesta radi se odlučno.

Direktor RTB Bor Blagoje Spasovski je takodje odao priznanje monterima koji su svaki dan angažovani na osposobljavanju dalekovoda, dodavši da još uvek nema pouzdanih informacija kad će doći struja.

"Oni rade punom parom, nadamo se svi, ali više niko od njih niti od nas neće reći - struja će doći za toliko ili onoliko vremena... Svi verujemo da će struje biti i živimo za to da struja dodje", rekao je on, apelujući za još malo strpljenja.

Prema njegovim rečima, boriti se protiv prirode je jedino nemoguće, a sve drugo možemo savladati pa će tako biti popravljeni i dalekovodi.
U Majdanpeku i dalje nema struje, vode, ni grejanja, škole i vrtići ne rade. Telefonske veze, kao i mobilna telefonija su proradile, pa gradjani telefone pune na agregatima.
Lokalna samouprava, kako bi olakšala trenutnu situaciju u gradu, pogotovu majkama sa malom decom i starijima, odlučila je da zagreje fiskulturnu salu jedne škole uz pomoć agregata i kalorifera, a planira da to isto uradi i u prostorijama jednog od obdaništa.

Radnici "Elektromreže" Srbije i dalje rade na otklanjanju najnovijeg kvara na dalekovodu, tako da se još uvek ne zna kada će Majdanpek dobiti struju.
Poslednji komentari
  • bojann90 Vreme: 04.12.2014 17:25h

    pa kad vas je Vucic priterao uza zid,rad red i disciplina!

  • setac Vreme: 04.12.2014 17:44h

    ne vidimo kako funkcioniše g.ministre jer nam je četvrti dan u mraku, lako je da se daju oprečne izjave iz fotelje.

  • zeljko Vreme: 04.12.2014 17:49h

    ja od ovog ministra nesmem vise ni konzervu da otvorim,da na iskoci neki njego biser.

  • andrej Vreme: 04.12.2014 19:54h

    Aman, smenjujte ovog coveka vise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • marko Vreme: 04.12.2014 20:21h

    Po ministru Vulinu najbolje bi bilo da vanredno stanje traje do njegove penzije, a to je dugooooooooooooooo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP