Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISPOVEST OSNIVAČA GEJ-STREJT ALIJANSE I ČLANA GO SPS-A

Vikao je: „Pederu,
sada ćemo da te zakoljemo!“

Autor: MILAN S. PRELIĆ | 00.00.0000 - 00:00:00h | Komentara: 0

Boris Milićević (38), jedan od najpoznatijih domaćih LGBT aktivista, osnivač Gej-strejt alijanse i član GO SPS-a, preživeo je prošle nedelje, u noći između srede i četvrtka, torturu koja ga je umalo koštala života! Naime, njega su dvojica mladića na prevaru odvela u svoj stan, pretukla, pretila i posekla nožem i na kraju opljačkala! Milićević je za „Alo!“ prepričao kako je izgledala jedna od najstrašnijih noći u njegovom životu.

Boris Milićević

Žrtva prevare: Boris Milićević | Foto: FoNet

„Tukli su me, pretili nožem i posekli po čelu. Mislio
sam da neću preživeti“, ispričao je za „Alo!“ Boris
Milićević, kojeg su dvojica mladića napala i opljačkala

Veče je, kako kaže, počelo sasvim normalno. Izašao je u grad sa prijateljicom i dvojicom prijatelja, s kojima je do 2.30 bio u jednom kafiću na Terazijama, a potom su otišli u klub „Plastik“. Tamo su upoznali trojicu mladića.

- Pričali smo kao da se znamo odranije, sve je teklo normalno... Rekli su nam kako se zovu, a ja sam im, da ne bi bilo zabune, rekao da sam gej. Ostali smo do 4.20. Pošto nije radio nijedan drugi klub, oni su predložili da svi odemo kod njih „da izblejimo“. Prihvatili smo i krenuli ka taksiju, ali su se moja prijateljica i jedan od dvojice prijatelja predomislili i otišli svojim putem, kao i jedan od te trojice mladića. Na samom ulazu u taksi i moj drugi prijatelj je u poslednjem trenutku odlučio da ode kući, pošto je tog dana putovao - priča Milićević i dodaje da je, ništa ne sluteći, sa svojim budućim mučiteljima otišao u njihov stan na Zvezdari.

- Tamo su bile dve devojke - navodno sestra i drugarica jednog od njih. Sve je bilo normalno, dok se jedan od njih nije vratio iz kuhinje polunag s nožem u ruci. Vikao je: „Pederu! Bolesniku! Sad ćemo da te vodimo u Kovilovo, pa da te zakoljemo i tamo zakopamo!“ Tukli su me, pretili nožem i posekli po čelu. Mislio sam da neću preživeti - kaže Milićević i dodaje da mu je bilo lakše kada su mu uzeli novčanik i sve što je bilo u njemu, pošto je shvatio da se radi o pljački. Potom su pozvali taksi i naterali ga da ih odvede do svog stana.

- Kada smo došli u moj stan, pitali su gde su pare. Bili su razočarani pošto su očekivali više. Uzeli su laptop, stari mobilni telefon, dva parfema... Kada su krenuli, upitali su me: „Šta ćeš sada da radiš? Da nećeš možda da zoveš policiju?! Zaklaćemo te ako ih pozoveš!“ Urlali su držeći mi nož pod grlom - kaže Milićević i dodaje da su napadači potom otišli.

Boris Milićević

Boris Milićević | Foto: FoNet

- Odmah sam otrčao do obližnjeg kafića i pozvao policiju. Policajci su odradili sjajan posao! Odmah su reagovali i već oko 14 sati su ih priveli - kaže Milićević, na čijem čelu je vidljiv ožiljak od posekotine nožem, kao i masnica na desnom očnom kapku.

- Siguran sam da ovoj dvojici to očigledno nije bio prvi napad i pozivam sve one koji su doživeli nešto slično da se jave policiji. Ko god da ima takav problem, ne sme da ćuti - zaključuje naš sagovornik.

Zaplakao zbog poruke Aleksinih roditelja
Kada su iz medija saznali za napad, Milićeviću su se javili roditelji Alekse Jankovića (14) iz Niša, dečaka koji je zbog stalnog maltretiranja i batina koje je trpeo u školi 2011. izvršio samoubistvo, a kojima je on tada ponudio svu moguću pomoć i reči utehe.
„Jako nam je žao zbog toga što vam se dogodilo. Nadamo se da ćete se brzo oporaviti, a da će nasilnici biti uhvaćeni. Dragana i Bojan Janković, roditelji pokojnog dečaka Alekse iz Niša“, sa suzama u očima pročitao nam je poruku Milićević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP