Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISPRAVLJENA NEPRAVDA

Vila Crnogorka vraćena Jelisaveti Karađorđević!

Autor: Novosti | 11.12.2013 - 09:16:00h | Komentara: 2

Odlukom Ministarstva finansija odbijena je žalba Republičkog javnog pravobranilaštva na rešenje Agencije za restituciju i, posle 66 godina, potvrđen je povraćaj nekadašnje imovine kneginje Olge, supruge kneza Pavla, njenim naslednicima.

Dragan Babić, Indija, Jelisaveta i sinovi princa Tomislava Karađorđevića

Dragan Babić, Indija, Jelisaveta i sinovi princa Tomislava Karađorđevića | Foto: Z. Ilić

Vila “Crnogorka”, u kojoj je smeštena Ambasada Crne Gore u Beogradu, od utorka i zvanično pripada kneginji Jelisaveti Karađorđević i njenom bratu knezu Aleksandru.
Kako pišu “Novosti”, Odlukom Ministarstva finansija odbijena je žalba Republičkog javnog pravobranilaštva na rešenje Agencije za restituciju i, posle 66 godina, potvrđen je povraćaj nekadašnje imovine kneginje Olge, supruge kneza Pavla, njenim naslednicima.
- Konačno je ispravljena nepravda. Nisam smela ni da se nadam ovome, plašila sam se bilo šta da očekujem. Ali sam negde u dubini duše ipak verovala da će pravda pobediti. Ovo je za mene veoma prijatno iznenađenje. Zahvalna sam Vladi Srbije, Agenciji za restituciju i svom advokatu – rekla je za “Novosti” princeza Jelisaveta.
Poslednji komentari
  • Sinderela Vreme: 11.12.2013 14:12h

    Eeee, kad bi tako i obični građani mogli da vrate svoja radna mesta, svoje nekada dobre plate i penzije, sve one godine iz 90-ih koje su pojeli skakavci, svoje nekada tolikim porezima neopterećene stanove sa režijskim troškovima koji bi, kao pre nekoliko decenija, bili podnošljivi za platiti.... Kad bi i obični ljudi mogli da na svoja lica vrat osmeh - kao sada princeza u zemlji koja nije monarhija već REPUBLIKA.

  • makedonac Vreme: 14.12.2013 10:06h

    O čemu mi to? Šta je njihovo? Pobegli su iz zemlje Srbije kada je bilo najteže, poneli zlata dovoljno da mogu svih tih godina da se baškare i bave se tzv.biznisom a da bi ih velike srpske patriote zarad političkih poena pompezno vratile. Ispravljena je nepravda? Prema srpskom narodu nije!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP