Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRUJU NAROD U CRNOJ GORI

Vinobran stavljali u meso da izgleda svežije

Autor: Alo! | 05.01.2015 - 12:00:00h | Komentara: 8

Iz Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore, u okviru koje se nalazi Veterinarska inspekcija, potvrdili su da je zabranjeno da se vinobran koristi u mesu.

Meso

Mesni proizvodi (ćevapi, pljeskavice i roštiljske kobasice) u čak 39 od 50 mesara u Podgorici, Cetinju i Tuzima, u kojma je Veterinarska inspekcija u novembru i decembru prošle godine obavljala kontrole, bili su pozitivni na vinobran, konzervans čije je mešanje sa mesom strogo zabranjeno, piše podgorički "Dan".
Iz Uprave za inspekcijske poslove, u okviru koje se nalazi Veterinarska inspekcija, potvrdili su da je zabranjeno da se vinobran koristi u mesu, te da su kontrolisanim objektima naložili da unište mesne prerađevine u kojima je utvrđeno prisustvo konzervansa i izrekla im novčane kazne od po 5.500 eura.
"I u ponovljenim kontrolama, je kod manjeg broja objekata utvrđeno da i dalje koriste vinobran, zbog čega su im ponovo izrekli novčane kazne od po 5.500 eura i podnijeli zahtev za pokretanje prekršajnog postupka Organu za prekršaje", kazali su iz Uprave, ali nisu saopštili koliko su objekata ponovo kontrolisali.
U opštini Podgorica, u periodu od 11. do 14. novembra, od 35 objekata, u kojima su uzeti uzorci, rezultati na vinobran bili su nozitivni u 31, dok su 4. i 5. novembra uzorci uzeti u četiri objekta, od kojih je jedan bio pozitivan.
U Cetinju su uzorci uzeti 26. novembra u pet objekata i svi su bili pozitivni na vinobran, a u Tuzima su uzorkovane dve mesare i u obe su rezultati na vinobran bili pozitivni.
Uzorci su uzeti 4. decembra u Danilovgradu u četiri objekta, a rezultati nijesu bili pozitivni na vinobran.
Poslednji komentari
  • Kurjak Vreme: 05.01.2015 18:54h

    Dobro je da u Srbiji jedemo "ZDRAVO"meso od isprasenih krmaca ,i ostalih lesina koje nam serviraju vec usaglasene fabrike sa EU-SvetskimKODEKS_ALIMETARIS

  • goran Vreme: 06.01.2015 01:42h

    Ziveo sam jedno vreme u Sloveniji. Tamo se bez obzira dali imas kablovsku ili ne placa predplata na nacionalnu tu. Mislite da ce mo mi biti postedjeni da ne uzmu pare od svih gradjana?

  • NaÄ‘a Vreme: 06.01.2015 04:12h

    A kada je to pentaxsim bio na pozitivnoj listi? Koliko dugo, 3 meseca?

  • kostadin Vreme: 06.01.2015 06:53h

    Došli ste sa sela u gradove. Sad jedite crkotine i torte sa đubrišta. Pijete zagađenu vodu i prevoze vas kao stoku. Doktori vas leče kao Mengele a pemzije vam smanjuju. Sirotinja se sama redukuje i srlja u propast...

  • Sladja Vreme: 06.01.2015 10:30h

    Pentaxim vakcina nikada nije ni bila na listi pozitivnih lekova. Oduvek se kupovala po ceni od 3400dinara. Trebalo bi prvo da proverite informacije pa tek onda nesto da objavite u javnosti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP