Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UNAPREĐIVANJE MOBILNE MREŽE ZA SVE VIP KORISNIKE

Vip unapređuje kvalitet i pokrivenost mobilne mreže!

Autor: E.A. | 05.12.2013 - 10:16:00h | Komentara: 0

Vip je tokom ove godine uložio više od 10 miliona evra u unapređenje mobilne mreže širom Srbije obezbedivši svojim korisnicima bolji signal, visok kvalitet zvuka i brži prenos podataka preko mobilnih uređaja. Operater je obezbedio 2G i 3G pokrivanje na više od 100 novih lokacija koje obuhvataju područje i okolinu 14 gradova širom zemlje.

VIP antene mobilna telefonija

Procenat pokrivenosti Vip signalom na otvorenom sada obuhvata 97.4%, a u zatvorenom prostoru 74% populacije.

Vip je tokom leta modernizovao svoju mrežnu opremu u svim većim gradovima Vojvodine tehnologijom najnovije generacije, a nedavno je unapređena i 3G mreža na području Beograda koja korisnicima sada omogućava veće brzine prenosa podataka preko smart telefona nego ranije.
,,Vip je na svim lokacijama implementirao tehnologiju najnovije generacije, a 3G HSPA+ oprema je spremna da podrži i mrežu 4. generacije (LTE). Sva Vipova oprema ispunjava najviše međunarodne i domaće tehnološke i ekološke standarde. Nastavićemo da ulažemo u tehnologiju i unapređujemo korisničko iskustvo, jer je brza i pouzdana mreža osnov za uvođenje inovativnih usluga.'' izjavio je Dejan Kastelić, direktor/CTO u kompaniji Vip.

Da podsetimo, 2011. godine Vip korisnici su prvi u Srbiji i među prvima u regionu dobili mogućnost da uživaju u kristalno čistom HD (High Definition) zvuku razgovora u 2G i 3G mreži koji omogućava bolje raspoznavanje boje glasa sagovornika, čak i na veoma bučnim mestima. U ovom trenutku se preko 5% razgovora na 3G mreži obavlja preko HD tehnologije. Takođe, operater je u februaru iste godine lansirao prvu mobilnu širokopojasnu (broadband) mrežu u Srbiji zasnovanu na naprednoj HSPA+ tehnologiji zahvaljujući kojoj korisnici imaju najbolje iskustvo u korišćenju interneta preko mobilnih uređaja.
Više informacija i interaktivna mapa pokrivanja dostupna OVDE.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP