Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRAŽNI POSTUPAK

Više tužilaštvo preuzelo slučaj prebijanja Andreja Vučića

Autor: Tanjug | 14.10.2014 - 14:51:00h | Komentara: 1

Beogradsko Više tužilaštvo preuzelo je vođenje krivičnog postupka povodom incidenta u kojem su pripadnici Žandarmerije prebili Andreja Vučića, brata premijera Srbije, i Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda, kao i dvojicu pripadnika "Kobri".

Prebijanje  Andreja Vučića

Prebijanje Andreja Vučića | Foto: RAS

"Vezano za događaj tokom održavanja 'Parade ponosa', kada je došlo do povređivanja Andreja Vučića Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovodi istražni postupak", navodi se u pisanom odgovoru tužilaštva Tanjugu.
Tužilaštvo nije u informaciji preciziralo protiv koga sprovodi istražni postupak (ko su osumnjičeni) i za koje krivično delo.
Nakon što je policija dostavila zatražene informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa tim događajem, Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu prosledilo je u petak Višem tužilaštvu na razmatranje spise premeta povodom tog incidenta, radi provere da proveri da li ima elemenata krivičnog dela iz njegove nadležnosti.

Drugi snimak napada na Andreja Vučića

Drugi snimak napada na Andreja Vučića

Više tužilaštvo sprovodi krivično gonjenje za teža krivicna dela, za koja je mahom zaprećena kazna preko 10 godina zatvora ili dela sa elementima nasilja, nacionalne, verske i druge mržnje...
Komandant niškog odreda Žandarmerije Senad Koštić je u četvrtak razrešen dužnosti, a protiv sedam pripadnika te jedinice podnete su krivične prijave.
Krivicne prijave podnete su zbog brutalnog prebijanja i prekomerne upotrebe sile prema Andreju Vučića i dvojici pripadnika Vojno bezbednosne agencije.

Andrej Vučić

Andrej Vučić | Foto: S. Pikula

Brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja, i brata gradonačelnika Siniše Malog, Predraga i dva člana obezbeđenja, iako su se legitimisali pretukli su ih 28. septembra, tokom Parade ponosa, pripadnici niškog odreda žandarmerije.
Poslednji komentari
  • Milica Vreme: 15.10.2014 08:08h

    Trebaju da se kazne,zatvor,pa onda da im se onemoguci posao bilo gde. Preterase ga. I svi su isti i policajci i zandarmerci,svi su oni kriminalci... Procesljajte ih.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP