Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HUMANITARNA ORGANIZACIJA IZ MAĐARSKE POMAŽE SRBIJI

Vitezovi doneli pomoć u Obrenovac

Autor: N. N. Travica | 11.12.2014 - 10:58:00h | Komentara: 0

Malteški vitezovi iz Mađarske dopremili 105 komada bele tehnike za Obrenovčane ugrožene poplavama.

Donacija

Donacija mađarskih Malteških vitezova | Foto: N. N. Travica

Mađarska malteška humanitarna služba tokom višemesečnog monitoringa, procenenastale situacije, nakon katastrofalnih poplava koje su ove godine zadesile Srbiju,obezbedila je 105 uređaja bele tehnike za stanovnike Obrenovca.

Podela bele tehnike je početak budućeg velikog programa koji će početkom naredne godine pomoći ostećenom stanovništvu,kome će se dodeliti nameštaj

- Uređaji su u vidu humanitarne pomoći donirani stanovništvu Obrenovca u naselju Dudovi. Vrednost te donacije je 21.000 evra. Humanitarna akcija je ostvarena uz pomoć Mađarskog ministarstva za spoljnu privredu i inostrane poslove. Ministarstvo pomaže više humanitarnih i razvojnih programa koje ostvaruju civilne organizacije.
Mađarska vlada uskoro će donirati za Srbiji pumpe velikog kapaciteta - istakao je prilikom doniranja pomoći Njegova ekselencija dr Atila Pinter ambasador Mađarske u Beogradu.
Nada Miletić predstavnica kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja se zahvalila prisutnima na pruženoj donaciji i nesebičnom radu. Meštani ovog naselja su saradnike humanitarne službe pozdravljali kao stare drugove.
Humanitarna služba iz susedne Mađarske, tesno sarađuje sa Vladom te zemlje.Tako je došlo i do realizacije ove humanitarne akcije, koja je započela tokom samih poplava. U najtežim danima za stanovnike Obrenovca, Malteški saradnici su došli u Obrenovac, u okviru vatrogasne jedinice iz Mađarske.
Vatrogasci iz Mađarskepomogli su u spašavanju svega što se spasiti moglo.
Nakon poplava Obrenovčanima je tokom jeseni, od njih je stigla pomoć i u vidu mašina za sušenje zidova. Tada su tokom dva meseca, koliko je trajao njihovboravak na tom području "Maltežani" obilazili kuće i druge nekretnine radeći na montiranju specijalnih uređaja. Mašine su bile instalirane u 80 najugroženijih domova. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP