Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRŽAVA POSLE PISANJA ALO! PONIŠTILA ODLUKU BIVŠE MINISTARKE PRAVDE

Vlada: Bivši upravnik KPZ u Nišu smenjen mimo zakona!

Autor: A. M. | 18.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Žalbena komisija Vlade Srbije, posle pisanja “Alo!” poništila je odluku bivše ministarke Snežane Malović kojom je Živorad Branković, nekadašnji upravnik Kazneno popravnog doma u Nišu, ostao bez posla.

Dočekao pravdu:  Živorad Branković

Dočekao pravdu: Živorad Branković | Foto: Saša Đorđević

Prema rečima Brankovića, komisija je tek nakon pisanja “Alo!” o tome da je Upravni sud doneo presudu u njegovu korist prihvatila žalbu i poništila odluku bivše ministarke.


- Ova odluka komisije samo je još jedan dokaz da je meni i grupi mojih saradnika sa kojima sam pokušao da se razračunam sa korupcijom i kriminalom u zatvoru, načinjena nepravda svesno i namerno na naročito drzak, bezobziran i uporan način.
To je bila odmazda zbog naše borbe protiv kriminala i korupcije, ne samo u KPZ u Nišu već i na nivou Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Ministarstva pravde - navodi Branković i dodaje da je vraćanje na posao uzbunjivača Valentine Krstić i ponovno raspoređivanje na radno mesto načelnika Službe za obuku i upošljavanje, samo još jedan dokaz u prilog toj činjenici.

On se, kako kaže, nada da će ministar pravde Nikola Selaković postupiti savesno i u skladu sa zakonom prilikom ponovnog odlučivanja o njegovom slučaju, a imajući u vidu presudu Upravnog suda, rešenje žalbene komisije, kao i dokaze o izvršenom falsifikatu i kriminalnim namerama donosioca rešenja kojim mu je prestao radni odnos.

Podsetimo, Brankoviću je uručeno rešenje o prestanku radnog odnosa nakon što je obelodanio da vaspitači primaju mito, a stražari koriste zatvorenike za krađu državne imovine. Rešenje je dobio u vreme godišnjeg odmora, a umesto zakonom predviđenog svojeručnog potpisa, na njemu je stajao samo faksimil Snežane Malović, tadašnje ministarke pravde.
Poslednji komentari
  • Gradjanka Srbistana Vreme: 18.04.2013 16:55h

    E sada ćemo mi gradjani, poreski obaveznici da plaćamo štetu na uštrb penzionera, zdravstva i dece u školama. Odmah da se počiniocima ovog gnusnog i nemoralnog čina oduzme sva imovina i od tih para plati šteta svim oštećenim sudijama, službenicima i drugima, pa da više nijednom rukovodioci ne padne napamet da maltretira poštene ljude.

  • Mica ubica Vreme: 19.04.2013 09:50h

    Svaka čast, samo jedan komentar, BRAVO....zato nam se i dešava to što nam se dešava ...nema od nas ni "krivo vreteno" što bi rekla moja baba.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP