Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVOR

Vlada i zvanično odbila predlog

Autor: Beta | 08.04.2013 - 18:13:00h | Komentara: 2

Vlada Srbije jednoglasno je danas odbila ponuđeno rešenje za Kosovo i predložila hitan nastavak dijaloga sa Prištinom uz posredovanje Evropske unije.

Pregovori sa predstavnicima stranaka

Vlada Srbije | Foto: FoNet

 "Vlada Srbije ne može da prihvati predložene principe koji su u Briselu usmeno predočeni pregovaračkom timu Beograda, jer ne garantuju punu bezbednost, opstanak i zaštitu ljudskih prava Srba na Kosovu. Dogovor zasnovan na ponuđenim principima nije sprovodiv i njegovo prihvatanje ne bi dovelo do konačnog i održivog rešenja i prevladavanja trenutnog stanja na Kosovu", rekao je premijer Ivica Dačić na sednici vlade, otvorenoj za medije.

Vlada Srbije je ovlastila Dačića da Evropsku uniju obavesti o Zaključku o potrebi nastavka dijaloga sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, uz posredovanje EU.
U zaključku se navodi da Vlada potvrđuje opredeljenost da mirnim putem kroz dijalog dođe do održivog rešenja koje će predstavljati čvrstu osnovu za izgradnju trajnog mira i bezbednosti za sve ljude koji žive na Kosovu.
"Dosadašnjim učešćem u dijalog i spremnošću na kompromis Vlada je pokazala iskrenu rešenost za postizanje sveobuhvatnog dogovora", navodi se u zaključku Vlade koji je pročitao Dačić.
Sednici su prisustvovali svi potpredsednici Vlade i ministri, osim ministarke regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verice Kalanović, koja je bila odsutna zbog bolesti.

Sednici Vlade prisustvovali su i direktori vladinih kancelarija za Kosovo i evropske integracije Aleksandar Vulin i Milan Pajević, kao i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. 
Poslednji komentari
  • mikajlo Vreme: 08.04.2013 21:06h

    Podrška vladi i Aleksandru Vučiću za napore koje ulažu, Vučić jedini ima mudrosti i staloženosti za donošenje najvažnijih odluka u novijoj političkoj istoriji Srbije.

  • amer Vreme: 09.04.2013 04:53h

    kako srpska vlada moze da trazi punu bezbednost srba na kosovu kada ona ne garantuje punu bezbednost srpskih gradjana u srbiji, niti u srbiji postoji prava gradjana, zastita deteta i zene,u srbiji ne postoji zastita nicega kako onda traze da siptari zastite srbe koji ni u srbiji nisu zasticeni?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP