Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IN MEMORIAM JOVAN KRKOBABIĆ (1930-2014)

Vlada organizuje sahranu Krkobabića

Autor: E. A. | 24.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Povodom smrti Jovana Krkobabića, potpredsednika Vlade i ministra rada Vlada Srbije, juče je održala komemorativnu sednicu i obrazovala Organizacioni odbor za sahranjivanje posmrtnih ostataka lidera PUPS-a.

Danas od 10 časova  biće otvorena i  knjiga žalosti u  Domu Narodne  skupštine

Danas od 10 časova biće otvorena i knjiga žalosti u Domu Narodne skupštine | Foto: Nenad Đorđević

Predsednik Organizacionog odbora je predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. Vlada i PUPS organizovaće danas odvojene komemorativne skupove povodom smrti Jovana Krkobabića.

Komemoracija u organizaciji Vlade Srbije biće održana u Domu Narodne skupštine u 11, dok je komemorativni skup PUPS zakazan u Centru „Sava“, u 13. U holu Doma Narodne skupštine danas od 10 biće otvorena knjiga žalosti. Podsetimo, Jovan Krkobabić, predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije, preminuo je u utorak u 84. godini života, u bolničkom apartmanu na 13. spratu Vojnomedicinske akademije, a nakon dužeg lečenja od kancera jetre.

Komemorativna  sednica u Vladi Srbije

Komemorativna sednica u Vladi Srbije | Foto: Emil Čonkić

Kako je za „Alo!“ već otkrio izvor blizak porodici, Krkobabić je u bolnicu primljen u noći između 24. i 25. februara kao hitan slučaj, a onda je 10. aprila na svoj zahtev izašao. Međutim, već sledećeg dana je vraćen jer mu je pozlilo.

- Od tada se stanje naglo pogoršalo, primao je samo najbliže u posetu. Suprugu, sinove, unuke, ali se brzo zamarao. Jednostavno gasio i samo mu je srce stalo, što zbog godina, što zbog bolesti - ispričao je naš izvor. Inače, „Alo!“ je prvi, još krajem leta prošle godine, najavio da se lider PUPS-a iz zdravstvenih razloga povlači iz političkog života. Jovan je sve do kraja leta bio vrlo aktivan kao potpredsednik Vlade, tokom jeseni, ponekad je znao da se ne pojavi na poslu ili sednicama u Nemanjinoj 11, i sve tako do kraja 2013.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP