Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AKO ONI TAKO KAŽU

Vlada Srbije: Mleko je zdravo, dezinformacije širi GMO lobi! (ANKETA)

Autor: D.D. | 22.02.2013 - 14:55:00h | Komentara: 5

Mleko i proizvodi od mleka koji su u prodaji na teritoriji Srbije, u potpunosti su ispravni i nemaju štetne posledice po zdravlje gradjana, saopštila je Vlada Srbije posle današnje sednice.

Goran Knežević

Goran Knežević | Foto: Dušan Milenković

Vlada je najavila da će nadležne službe istražiti da li su o ispravnosti mleka davane netačne informacije, kako bi se, kako je navedeno, "uništila srpska agroindustrija".
"Nadležne službe će obaviti istrage zbog sumnji da se netačnim informacijama o navodnom neispravnom mleku uništava srpska agroindustrija i tržište i pokušavaju stvoriti uslovi da se u Srbiju uvozi stočna hrana od genetski modifikovanih organizama", istakla je Vlada.
Iz prodaje je, kako je navedeno, povučeno mleko "za koje postoji bilo kakva sumnja u pogledu kvaliteta i uzorci su poslati na ekspertizu u kredibilne međunarodne laboratorije". Dodaje se da se detaljno obavljaju vanredne analize sirovog mleka i mlečnih proizvoda, kao i stočne hrane, a uvedene su i pojačane kontrole uvoznog mleka.

Informacije o mleku dostupne i preko telefona

Građani Srbije od danas mogu dobiti informacije o mleku i na brojeve telefona Kol centra Ministarstva poljoprivrede - 011/ 361-21-97 i 011/ 361-62-75.

Informacije o mleku građanima će biti dostupne i u danima predstojećeg vikenda - 23. i 24. februara, saopštilo je Ministarstvo.

Poslednji komentari
  • Rost Vreme: 22.02.2013 15:11h

    Poenta ue u tome da je bilo neispravnog mleka,da ie povuceno iz prodaje i danije bilo Jesica pilo bi se idalje,Mars iz vlade a mleko pii i dalje.Opet zavera protiv Srbiue,e sad van bas niko ne veruje

  • gmo Vreme: 22.02.2013 15:40h

    гмо храна је отров.

  • Ova opozicija Vreme: 22.02.2013 18:14h

    Ova opozivija sa svojim bombastim protivzdravstvenim izjavama najvise steti onima koji najbolje znaju sta je hleb sa devet kora. Treba sve njih poslati u brazdu, a narod nije corav da ne vidi ko radi u njegovom interesu.

  • ivanovo korito Vreme: 22.02.2013 21:58h

    Gradjani Srbije su bili sudija kada je trebalo, dali poverenje ovoj Vladi.Vlada ce sigurno iyaci sa tacnim informacijama.Pa nije narod glup pa da ne vidi sta je cilj bivsoj vlasti.

  • baki Vreme: 23.02.2013 01:44h

    Kakva prevara.Sada treba da zaboravimo na zatrovano mleko za koje je odgovorna vlada i treba da jurimo GMO lobi. Ko je ovde lud a ko zbunjen.Kazite gospodo iz vlade ko je kriv za mleko a onda resavajte GMO lobi. Ne navodite pricu na svoju vodenicu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP