Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RADE U PUNOM SASTAVU

Vlada Srbije: Nema spajanja Nove godine i Božića

Autor: Novosti | 23.12.2013 - 11:22:00h | Komentara: 0

Za razliku od prethodnih godina, ovog januara zaposleni će morati da dolaze u punom sastavu između praznika.

Vlada Srbije

Vlada Srbije | Foto: Dušan Milenković

U Nemanjinoj 11 izdata je direktiva svim državnim službenicima da neće biti tolerisano spajanje praznika i da svi resori narednih dana moraju da rade u punom kapacitetu - saznaju „Novosti“ u Vladi Srbije.
Za razliku od prethodnih godina, kada je bila ustaljena praksa da u ministarstvima između Nove godine i Božića uglavnom rade „dežurni timovi“, ovog januara zaposleni će morati da dolaze u punom sastavu. Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović kaže nam da je agenda aktivnosti oko Nove godine i premijera i prvog potpredsednika, ali i većine ministara, već puna:
- Ima dosta aktivnosti oko Nove godine, biće sugurno i sednica Vlade, tako da su neradni samo 1, 2. i 7. januar. Međutim, vrata Nemanjine biće otvorena i tim danima, jer čelni ljudi Vlade su tu bukvalno dan i noć. Ipak, Vlada će ove godine, kao i prethodne, zaposlene najverovatnije „častiti“ dodatnim neradnim danom u januaru.
- Vlada o tome još nije raspravljala, ali verovatno će preporučiti svim državnim organima da zaposlenima omoguće da dan posle Srpske nove godine, 14. januara, odsustvuju s posla - kaže nam Tamara Stojčević, zamenik generalnog sekretara Vlade. I parlament će, za razliku od prethodnih godina, ovaj januar provesti - radno. Poslanici u utorak započinju novu redovnu sednicu, poslednju u 2013, zatim imaju pauzu do četvrtka, zbog katoličkog Božića, a onda odlaze na „mini pauzu“. Kako nam kaže Zoran Babić, šef poslaničke grupe naprednjaka, iako prolećno zasedanje počinje u martu, poslanici će se ponovo okupiti odmah posle Srpske nove godine:
- Ima mnogo aktivnosti, pogotovo oko pregovora sa EU, u kojima parlament ima značajnu ulogu, a koji startuju 21. januara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP