Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GAŠIĆ:

Vlada traži smenu svih rukovodilaca u Užicu!

Autor: R. K. | 24.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Bratislav Gašić, ministar odbrane, rekao je juče da je Vlada Srbije naložila smenu kompletnog rukovodstva grada Užica sa gradonačelnikom Sašom Miloševićem na čelu zbog neodgovornog odnosa prema zdravlju stanovnika tog grada, u kojem je pre nekoliko dana proglašena vanredna situacija zbog zagađenja vode.

Naći krivce za alge u vodi: Gašić juče u Užicu

Naći krivce za alge u vodi: Gašić juče u Užicu | Foto: Miloš Cvetković

- Vlada Srbije će pomoći modernizaciju i osavremenjavanje Fabrike vode u Užicu kako se više ne bi dešavale nezgode u snabdevanju grada pijaćom vodom - rekao je Gašić, i dodao da će Vlada insistirati da se do kraja utvrdi ko je odgovoran za ponovnu pojavu algi u pijaćoj vodi.

Ministar je posetio i Opštu bolnicu u Užicu i najavio da će već danas u bolnici početi da se rade hemodijalize, jer je obezbeđena i cisterna sa vodom. Saša Milošević, gradonačelnik Užica, najavio je da će vanredna sednica Skupštine grada biti zakazana u petak, 25. jula, na kojoj će kompletno rukovodstvo podneti ostavku. Milošević se juče nije javljao na broj telefona poznat redakciji.

Zamenik direktora „Vodovoda“: Ništa nismo radili na svoju ruku!


Iako se kao jedan od razloga privođenja Dragana Simića, direktora JKP „Vodovod“ u Užicu, navodilo i to što je doneo odluku da se kontrola pijaće vode u vodovodnoj mreži sa četiri puta mesečno smanji na dva, Milomir Sredojević, pomoćnik direktora, tvrdi da Simić, osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti, ništa nije radio na svoju ruku.
- Niko nije samoinicijativno doneo odluku da se kontrola kvaliteta vode smanji sa četiri na dva puta mesečno. Tako je urađeno, jer smo 2. juna od Zavoda za javno zdravlje Užice dobili zvanični dopis u kojem stoji da više nije potrebno vršiti monitoring biohemijskog kvaliteta vode na nedelju dana, već je dovoljno to raditi jednom u 15 dana, što je i učinjeno - ističe Sredojević.

Poslednji komentari
  • zoki Vreme: 24.07.2014 10:25h

    Iz koje stranke su gospoda koja treba da daju ostavke? Zasto ne dodjete u Kikindu i naredite vasim kadrovima ostavke jer je vec decenijama zatrovana voda.O tome i novine pisu.Ovde je miran narod pa cuti,inace bi odavno trebali svi na ulice.Najskuplja voda po kubiku,a najlosija.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP