Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA!

Vlada ukinula pomoć nezaposlenim Srbima sa KiM!

Autor: O. Dašić | 08.07.2013 - 22:59:00h | Komentara: 62

Zbog najava da će biti obustavljena pomoć koju dobijaju radnici bivših kosmetskih preduzeća, udruženja Srba sa Kosmeta uputila su peticiju državnim organima sa zahtevom da se ta odluka odloži dok se ne reguliše njihov pravni status i pitanje njihove imovine na Kosovu i Metohiji.

Srbi sa Kosova

Srbi sa Kosova | Foto: Oliver Bunić

Ukoliko država ništa ne preduzme kako bi ih zaštitila, njih dvadesetak hiljada, koliko ih je nadoknadu primalo do sada, najavljuje radikaline proteste.


Nekoliko udruženja raseljenih iz Beograda, Kraljeva, Raške, Čačka, Niša i drugih gradova pre nekoliko dana je uputilo peticiju predsedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću, u kojoj traže zaštitu od, kako kažu, „nerazumne odluke ministra Mlađan Dinkića“, koju pokušava da „provuče na mala vrata“ i obustavi isplatu koja se do sada vršila preko Nacionalne službe za zapošljavanje.
U pitanju je suma od oko 8.000 dinara, a raseljeni Srbi apeluju na državne organe da pomoć ne ukidaju dok se ili ne vrate na Kosovo ili integrišu u mestima u kojima sada žive. U filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje Srbima sa KiM se ovih dana saopštava da je „Vlada Srbije ukinula - obustavila dalju isplatu privremene novčane naknade za raseljena lica sa Kosova i Metohije, tako da time prestaje potreba za dalje javljanje raseljenih radi evidencije kod ove službe“.
U Udruženju rasljenih u Raški kažu da će, ukoliko ne dobiju odgovor na ovo pismo, dvadesetak hiljada bivših radnika sa svojim poorodicama izaći na masovni protest.
Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 09.07.2013 00:04h

    Pa kad ih nemaju Srbi u Srbiji zasto da ih imaju srbi na KiM

  • Vladasd Vreme: 09.07.2013 00:09h

    Najzad jedna prava oduka .Imaju oni da krckaju ono sto su prodali i pokupovali pola srbije otvorivi radnje i firme a jos uzimaju od drzave .Pagde vam je kraj dokle vise da se vozite na tudjim ledjima neradnici jedni

  • Gradjanin Vreme: 09.07.2013 00:41h

    I ja sam nezaposlen u srcu Srbije, a fakultetski sam obrazovan, pa mi drzava nikad dinar jedan nije dala.. Naravno uredno mi uzima gde god moze (sto placam uz pomoc roditelja). Dosta vise sa nasim neradnicima na Kosovu, neka vas Taci placa.

  • gocca Vreme: 09.07.2013 01:53h

    pa ovo je bruka i sramota ,sta radi ova vlada ,u koju sam na pocetku imala poverenje ,stvarno bruka ,ja od tih 8000,oo din skolujem studenta ,a da ne pricam za ostalo koliko je potrebno ,bruka

  • mila Vreme: 09.07.2013 01:57h

    bruko ,Vucicu ,8000,oo din ukidas ,nama mnogo ,a tebi i ovima oko tebe malo je i 800.000,oo din ,sramota

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP