Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IZJAVIO

Vladika Grigorije: Kačavenda će verovatno pred crkveni sud

Autor: Beta | 05.05.2013 - 23:25:00h | Komentara: 126

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije izjavio je večeras da će razrešeni vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda, koji je optužen za pedofiliju, verovatno odgovarati pred crkvenim sudom.

Ide u monahe?: Vladika Kačavenda

Vladika Kačavenda | Foto: RAS

- Ta stvar uopšte nije završena, Sabor tek predstoji. Verovatno da će biti taj crkveni sud - rekao je vladika Grigorije za Radioteleviziju B92.


On je naveo da je Kačavenda optužen za pedofoliju i pederastiju, kao i da ne treba misliti da "čitav proces rešavanja tog problema" nije potekao upravo iz crkve. Vladika Grigorije je dodao da Kačavenda ima pravo da nosi mantiju dok se "ne završi taj sud", ali da nema nikakve ingerencije nad eparhijom, koju je već preuzeo drugi vladika. Kako je dodao, moral "svakog od nas je veliko pitanje". Vladika Grigorije je kazao i da je Kačavendi crkva utočište i da nema "druge majke sem crkve, a da se majka kad ima nekih problema toga teško odriče". On je istakao i da mu se ne sviđa zataškavanje.

Kačavendu je Sinod Srpske pravoslavne crkve nedavno razrešio dužnosti vladike pošto su objavljeni audio-snimci njegovih razgovora sa mladićem, koji je za vladiku podvodio dečake, i koji svedoče o njegovim bludnim radnjama.
Poslednji komentari
  • parcici stakla Vreme: 06.05.2013 00:22h

    Vi ste onaj sto je skoro postao pocasni clan Gradskog odbora DS-a, pa iskreno i ne cudi me onda sto ovak pricate o predsedniku. Trebali bi pricati u svoje ime a ne u ime stranke.

  • ksalol Vreme: 06.05.2013 00:26h

    Vladika pa jos clan DS-a, i to pocasni cini mi se… Ovako ne treba da prica jedan vladika, ako ste govorili u ime stranke onda vam je oprosteno, nista ne cudi, ali kao vladika,mislim da nije primeran vas govor.

  • Pcelica Maja Vreme: 06.05.2013 00:29h

    Vladika Artemije je razresen duznosti zbog mesanja u politiku, a sta ce biti sa ovim vladikom, da l ice mu se oprostiti jer je clan DS-a ili ce isto biti smenjen?

  • Renata N Vreme: 06.05.2013 00:37h

    Grigorije nam prica o moralu,vladika i clan ds-a.Zaboravio covek sta je crkva.

  • Radovanka H Vreme: 06.05.2013 00:43h

    A pred ciji sud ce Grigorije,sto je opet crkvu umesao u politiku.Pa zar on nema cime da se bavi?!Osim naravno,sto je clan ds-a.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP