Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDALOZNO

Vladika Grigorije:
NIKOLIĆ JE BENA!

Autor: S. Vojinović | 29.07.2013 - 10:34:00h | Komentara: 29

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije nazvao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića benom, što je zastareli izraz koji označava budalu, glupana, klipana... Sve se to dešavalo u subotu u Crkvi Svetog Arhangela u Trebinju, naočigled funkcionera tog grada koji nisu reagovali, napisao je bloger Slobodan Vasković na svom blogu.

Vladika Grigorije

Baš ne voli predsednika: Grigorije | Foto: FoNet

Episkop zahumsko-hercegovački izvređao
predsednika Srbije pred vernicima na obeležavanju slave crkve u Trebinju. Nikolićev kabinet: Bože, oprosti mu, ne zna šta čini

On tvrdi da je Grigorije uvredu izrekao tokom obeležavanja slave tog hrama.
- Nikolić je bena - rekao je vladika pred okupljenim vernicima, prema svedočenju Vaskovića.

Liturgiji u Crkvi Svetog Arhangela Gavrila prisustvovali su i predstavnici lokalne trebinjske vlasti, Slobodan Prtilo, predsednik Skupštine grada, koji je član SDS-a i još dva odbornika te stranke, ali niko od njih nije reagovao.
U Predsedništvu Srbije donekle su bili rezervisani. Poručili su da sve to treba proveriti.

Savetnica predsednika Srbije: Mantija ne čini duhovnika

Šefica pres službe i savetnik predsednika Srbije Stanislava Pak ocenila je danas, povodom najnovijih uvreda episkopa zahumsko-hercegovačkog Grigorija upućenih predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, da vladika "svojim izjavama srozava sebe, crkvu i srpski narod".


"Mantija ne čini duhovnika", konstatovala je, na svom tviter nalogu, Nikolićeva savetnica.


"Svojim izjavama, vladika Grigorije srozava sebe, crkvu i srpski narod. Pažnju pokušava da privuče izjavama koje nisu dostojne ni crkvenog poslužitelja, istovremeno pokušavajući da bude ciničan. Ali, to iziskuje minimum inteligencije..", napisala je Pak.


- Ukoliko je vladika Grigorije zaista to rekao, setimo se se Hrista, koji je stradajući na krstu molio gospoda za svoje krvnike rečima: „Oprosti im oče, jer ne znaju šta čine“. Dakle, reči uvrede, naročito ukoliko dolaze iz Crkve, zaista su za svaku žalost - izjavila je za „Alo!“ Stanislava Pak iz kabineta predsednika Srbije.

Tomislav Nikolić

Opet na tapetu: Tomislav Nikolić | Foto: Emil Čonkić

Inače, ovo nije prvi put da vladika zahumsko-hercegovački „udara“ na Nikolića. Naime, 22. juna Tomislava Nikolića u manastiru Gračanica kod Trebinja nije dočekalo nijedno svešteno lice, iako je protokol predsednika Srbije sedam dana ranije obavestio SPC o njegovom dolasku. Prema kanonima SPC, ličnost ranga predsednika države trebalo bi da dočeka najstarije lice u crkvenoj hijerahiji, odnosno vladika eparhije na čijoj se teritoriji manastir nalazi. U manastiru Gračanica Nikolića ne samo da nije dočekao vladika Grigorije, već je u vreme koje je ranije najavljeno za posetu predsednika - zakazano venčanje.

Grigorije nedostupan
Pozvali smo vladiku Grigorija u nameri da nam kaže da li je zaista i zašto Nikolića nazvao benom, ali se u sedištu eparhije zahumsko-hercegovačke do zaključenja ovog izdanja niko nije javljao, dok je vladičin mobilni telefon, poznat redakciji, bio nedostupan.

Poslednji komentari
  • Ilija Dukić Vreme: 29.07.2013 11:20h

    Šta ste digli bre toliku frku za ono što jedan od (retkih) pametnih, i od integriteta, ljudi u sadašnjem rukovodećem timu SPC, reče istinu!?

  • matador Vreme: 29.07.2013 12:03h

    Bena je pa sta...nista slagao nije

  • Batocina Vreme: 29.07.2013 12:06h

    Vladika je bio samo iskren.Kako da drugojacije cenimo coveka koji je kupio diplomu? Je li to licni primer koga treba da sledimo,ili? Ispitati slucaj diplome i razresiti satrapa,a onda po zakonu.

  • Mima Vreme: 29.07.2013 12:11h

    Ništa čovek slagao nije,samo je glasno rkao ono što svi mi i vidimo i mislimo. Hajde neka neko demantuje ali argumentovano.

  • Lala Vreme: 29.07.2013 12:25h

    Pozlatila ti se oce Grigorije. Samo to srpske bene ne vide.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP