Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PORFIRIJE POSLE RAZGOVORA S HRVATSKOM PREDSEDNICOM ZAGLAVIO U KREVETU

Vladika ni glavu da digne, a Kolinda orna za posao

Autor: R. Ć. | 27.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije posle prekjučerašnjeg sastanka sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović zaglavio je u krevetu.

Jedno drugom će biti na usluzi: Kolinda i Porfirije

Jedno drugom će biti na usluzi: Kolinda i Porfirije

„Porfirije je danas bolestan i ne može glavu da digne“, rečeno nam je juče u Mitropoliji zagrebačko-ljub ljanskoj kada smo pozvali da se raspitamo za njegove utiske i detalje prvog susreta sa predsednicom Hrvatske. E, sad da li je Porfirija izmorio iscrpljujući razgovor sa prvom ženom Hrvatske ili ga je u krevet oborio virus, nismo uspeli da saznamo. Ali za razliku od vladike, prva žena Hrvatske je posle ovog bliskog susreta ostala potpuno zdrava i orna za posao, pa je juče nastavila po protokolu da ispunjava svoje predsedničke dužnosti.


- Predsednica Kolinda Grabar Kitarović je danas službeno u Splitu, posle čega putuje u Mostar, gde bi uveče trebalo da prisustvuje uručenju nagrada „Večernjakov pečat“ najzaslužnijim građanima Bosne i Hercegovine. Zasad nemamo saznanja da se naša predsednica razbolela - kažu za „Alo!“ u kancelariji hrvatske predsednice, posle čega je postalo očigledno da srpski vladika, bar kako sad stvari stoje, tokom „bliskog susreta“ nije zarazio sagovornicu.

Srpska pravoslavna crkva saopštila je da je ovo bila prva zvanična poseta mitropolita zagrebačko-ljubljanskog novoizabranoj predsednici Hrvatske. Sudeći prema fotografijama susreta, razgovor je očigledno protekao u prijateljski i u dobroj atmosferi. Mitropolit Porfirije je čestitao gospođi Grabar Kitarović na izboru za predsednicu i poželeo joj blagoslov božji i uspeh na odgovornoj dužnosti. Sagovornici su izrazili spremnost za saradnju, u službi opšteg dobra svih građana Hrvatske. Ugovoreni su i budući redovni susreti, a Kitarović i Mitropolit Porfirije će, u duhu hrišćanskih vrednosti jedno drugom biti na usluzi i pomoći.
Poslednji komentari
  • Вера Vreme: 27.03.2015 08:02h

    Извуците поуку из овога.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP