Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STIGAO DEMANTI IZ SPC

Vladika niški bolestan, a ne suspendovan

Autor: Alo/Beta | 01.07.2015 - 12:59:00h | Komentara: 2

SPC demantovala je informaciju koju je objavila agencija Beta da je Sveti arhijerejski sinod suspendovao episkopa niškog Jovana (Purića) zbog problema u organizaciji rada u eparhiji.

Biće i katoličkih poglavara -Vladika niški JovanVladika niški Jovan | Foto: Konstantin Kamenov

"Ovo je gruba dezinformacija. Episkop niški Jovan nije suspendovan nego je, po uobičajenoj proceduri, dobio privremeno odsustvo iz Eparhije niške radi lečenja, i to ne do idućeg zasedanja Sabora nego do idućeg zasedanja Svetog Sinoda u drugoj polovini avgusta", objašnjava se u demantiju objavljenom na zvaničnom sajtu Srpske pravoslavne crkve.

"U praksi Srpske Pravoslavne Crkve odsustvo episkopima na period duži od kratkih odsustvovanja od nekoliko dana ne daje Sveti Sinod nego Patrijarh. On odobrava i predlog o zamenjivanju (nipošto „menjanju”!) episkopa koji odsustvuje. Tako je bilo i u ovom slučaju", navodi se u saopštenju

"Kakvo će biti zdravstveno stanje Episkopa niškog posle sadašnje faze lečenja, ostaje da se vidi. Hrišćani se mole da ono bude dobro, bolje ili najbolje, a neljudi zlurado čekaju da se pogorša", piše na kraju saopštenja SPC.

Agencija Beta objavila je danas, pozivajući se na neimenovani izvor iz vrha SPC, da je vladika Jovan suspendovan zbog naglih promena paroha (sveštenika) u 35 parohija.

Poslednji komentari
  • Kraljevo Vreme: 01.07.2015 21:38h

    To isto radi i vladika Zicki, Justin. Menja svestenike u parohijama, i premesta ih u druge gradove. Ne vodi racuna o tome da deca tih svestenika menjaju skole, da im supruge ostaju bez posla jer prelaze da zive u druge gradove, da te porodice ostavljaju svoje stanove i prelaze da zive privatno u drugim gradovima. Uzas.

  • posmatrac Vreme: 03.07.2015 12:50h

    ... menja ih zato sto ne rade svoj posao kako treba, "parohije nisu privatno vlasnistvo svestenstva" , kako se to inace smatra. Podrska za vladiku Jovana Purica.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP