Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOKON POP I JARIĆE KRSTI

Vladika osveštava gajbice!

Autor: Ivana Kljajić | 01.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 18

Visokorangirani pojedinci iz Srpske pravoslavne crkve, Vlade Srbije i lokalne samouprave organizovali su u Kruševcu nadrealnu predstavu za kamere u kojoj je glavni akter episkop kruševački David, sa svojim pomoćnicima u svešteničkim odorama, zašao među gajbice i osveštao novi magacin!

O, pivaro, ne podleži iskušenjima: Osveštavanje magacina punog pića

O, pivaro, ne podleži iskušenjima: Osveštavanje magacina punog pića

Vladika se pošteno potrudio da otera svakog đavola iz ovog skladišta, ne bi li poslovanje bilo što uspešnije, pa se protegao koliko je visok da dohvati i najviše gajbe! Tako vatrena vodica iz magacina postade sveta vodica, a celoj svečanoj ceremoniji poseban doprinos dade i Bratislav Gašić kao ministar odbrane, što je posebno naglašeno u saopštenju Eparhije kruševačke.

Sledeći put ćemo neki lift: Gašić i vladika

Sledeći put ćemo neki lift: Gašić i vladika


Veza ministra vojnog, episkopa Davida i kompanije „Viva“, ponosnog vlasnika osveštanog skladišta, seže u prošlost, pa ne čudi da su se na važnom poslu našli ovi važni protagonisti. Dobri odnosi Gašića i kruševačkog vladike potvrđeni su i pre dve nedelje kada je na brdu Bagdala, iznad Kruševca, priređeno osveštavanje temelja crkve čiju izgradnju finasira ministar i njegova porodica, a crkvenu ceremoniju je vodio upravo episkop David.

Dokon pop i jariće krsti

Dokon pop i jariće krsti

Gašić je kao dugogodišnji gradonačelnik Kruševca stigao da izgradi odlične odnose sa vlasnikom preduzeća „Viva“ Draganom Anđelkovićem. Oni su, između ostalog, zajedno radili u Privrednom savetu Grada Kruševca kada je ministar bio predsednik tog tela, a Anđelković član. Toliko su im odnosi ostali dobri da Gašiću nije bilo teško da kao ministar potegne iz Beograda i udari kamen temeljac na gotovo svakom objektu koji je Anđelković započeo.

 
Proslavu Anđelkovićevog najnovijeg poslovnog poduhvata na površini od 2.500 kvadratnih metara u utorak su, kako su javili lokalni mediji, uveličali i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i sa najbližim saradnicima, načelnik Rasinskog upravnog okruga Branimir Vesić, narodni poslanici, većnici, direktori javnih preduzeća i ustanova, privrednici i brojni drugi gosti.

Sveštenici kao kafanske pevačice

Politički analitičar i direktor marketinške agencije „Pragma“ Cvijetin Milivojević smatra da vladikama nije mesto na ovakvim mestima.
- Bez obzira koliko među bogatima imaju sponzore, našim vladikama je mesto gde je njihovo duhovno stado, među onima koji teško žive i kojima treba pomoć. Nisam stručnjak za duhovni život, ali jesam tradicionalista koji poštuje Crkvu i zaista mislim da vladika ne treba da dolazi na noge nekima koji već imaju i grade novo da bi još više stekli. To je deo onoga što se pežorativno zove novo vreme u SPC i što je pokušao patrijarh Pavle da obuzda, a najočigledniji primer su cenovnici u crkvama. Sveštenici su uveli tarife i ponašaju se kao kafanske pevačice - kaže Milivojević.

Poslednji komentari
  • mrslav Vreme: 01.05.2015 15:38h

    I posle se pitate gde su vernici.Pa pobegli od vas.

  • bube Vreme: 01.05.2015 16:30h

    Zabraniti da se u vojnoj uniformi pojedinci pojavljuju gde ne prilici.

  • VASA-GLUPOST-JE-DOSADNA Vreme: 01.05.2015 17:36h

    vasi komentari kao i ovaj tekst pokazuju koliko malo znate o bilo kojoj religiji a narocito pravoslavlju...sada mi je jasno koliko su ateisti ili pak ne-pravoslvci osorni i bezobrazni u svom pljuvanju...POSTOJI KNJIGA KOJA SE ZOVE "TREBNIK" U KOME JE TAKSATIVNO -znate li sta to znaci? hahah- NAVEDENO STA JE SVE MOGUCE OSVESTATI ODNSNO PRIZVATI BOZANSKU ENERGIJU...U PRAVOSLAVLJU SVESTENIK ILI VLADIKA MOZE DA BUDE ZAMOLJEN OD STRANE VERNIKA DA OSVESTA STAN,KUCU,PRODAVNICU, FABRIKU, MAGACIN, AUTOMOBIL I TAKO DALJE..DA VAM OBJASNIM BEZOBRAZNIMA I OSORLJIVIMA...SVE STO COVEKU KORISTI I SLUZI MOZE SE OSVESTATI I PRIZVATI BOZANSKA ENERGIJA I TO NIJE SUJEVERJE VEC ZNANJE DA POSTOJE RAZNE VRSTE ENERGIJA. AKO BI VI VOLELI DA U VASIM RADNIM PROSTORIJAMA POPUT OVOG MAGACINA I HRANE KOJU LJUDI UZIMAJU I KOJA JE -ZIVOT IMATE CRNU ENERGIJU EE TO JE ONDA PROBLEM. ALI ETO OVAJ VLADIKA JE MOLITVAMA KOJE NIJE IZMISLIO ON VEC POSTOJE DVE HILJADE GODINA PRIZVAO BOZANSKU CISTU ENERGIJU I NA PROSTORI NA HRANU KOJU CETE MOZDA I VI SUTRA JESTI...VASIKOMENATRI POKZUJU KOLIKO NE RAZUMETE ENERGIJU KOJA OKRUZUJE COVEKA ILI STE JEDNOSTAVNO ZLONAMERNI

  • ana Vreme: 01.05.2015 17:55h

    ivana kljajic i alo bi mogli da budu tuzeni zbog ovog teksta ...i to moze da vas tuzi svaki pravoslavni vernik ..i to ce se verovatno i desiti za nauk...U PRAVOSLAVLJU POSTOJI KNJIGA ZVANA TREBNIK U KOJOJ IMATE NAPISMENO STA SVE MOZETE DA OSVETATE ODNSNO VAS SVESTENIK ILI VLADIKA.On moze da osvesta vas auto, kucu, radne prostorije, bas kao i ovaj magacin sa hranom. ILI CETE PRESTATI DA VREDJATE PRAVSOALVNE VERNIKE OVAKVIM ZLONAMERNIM TESKTOVIMA U KOJIMA SE RUGATE NECEMU STONIJE HIR NITI OVOG VLADIKE NITI BILOKOG POJEDINCA ILI CETE ZAVRSITI NA SUDU... ne inteersuje me da li vasa novinarka pripada nekoj drugoj konfesiji ili je prosto neobrazovana ali ovakve sprdacine sa sasvim normalnim stvarima koje pravoslavlje poznaje dve hiljade godina su nedopustive.

  • mima Vreme: 01.05.2015 17:59h

    I ranije su, a posebno u poslednje vreme spremni da rade sve i svasta zbog novca. Ispred sebe nista drugo ne vide, vec samo novac. SRAMOTA!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP