Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEĆE POBEĆI

Vladika Pahomije: Odazvaću se
sudu ako dobijem poziv!

Autor: Tanjug | 26.03.2013 - 00:26:00h | Komentara: 1

Episkop vranjski Pahomije izjavio je da je o najnovijim optužbama za navodno seksualno zlostavljanje radnika Eparhije saznao iz medija i, negirajući krivicu, najavio da će se odazvati na poziv suda ako ga dobije.

dd

Vladika Pahomije | Foto: Marko Đurica

"Spreman sam da se odazovem na poziv bilo iz policije, bilo iz nadležnog tužilaštva i dam svoj iskaz. To je moja obaveza i ja od toga neću nigde pobeći", kazao je Pahomije (Tomislav Gačić) u intervjuu listu "Danas".


Pahomija je u izjavi policiji u Leskovcu za devetogodišnje seksualno zlostavljanje optužio Nemanja S. (24), koji je radio kao magacioner pri Vranjskoj eparhiji.

Ovo je drugi slučaj, nakon višegodišnjeg spora u slučaju četvorice dečaka, u kome se ovaj crkveni velikodostojnik tereti za „nedozvoljene seksualne radnje", zbog čega se ponovo našao u središtu medijske pažnje, navodi list.

Pahomije je negirao i pisanje "jednog lokalnog medija", koji ga dovodi u vezu sa bespravnom sečom šume na području manastira Prohor Pčinjski, i piše da navodno ima skupoceni vozni park.

"Na to pitanje bi trebalo da odgovori vlasnik novina u kojima sam ja dežurna tema više godina. Ne mogu da znam iz kojih pobuda se objavljuju takvi tekstovi protiv mene... mi smo se povodom napisa u 'Novinama Vranjskim' javnosti obratili saopštenjem i nemamo nameru da to dalje komentarišemo", kazao je Pahomije.

On je naveo da je Eparhija preduzela određene zakonske mere protiv lica koja se sumnjiče za finansijske malverzacije u Eparhiji vranjskoj, i da sada nadležni državni organi treba da ustanove pravo činjenično stanje.

Pravni zastupnik vladike Pahomija Vlastimir Ristić je rekao "Danasu" da je "lice koje je optužilo vladiku Pahomija više meseci bilo na bolovanju, jer je unutar eparhije protiv njega vođena istraga za finansijske mahinacije i da je cela stvar pokrenuta preko medija kako bi eventualno izbegao odgovornost za ono što sada nadležni organi treba da provere, a po prijavama iz eparhije".

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • valjevac Vreme: 26.03.2013 09:29h

    Kakv sud,ti si za zatvor.Ovo ti nije prvi put.Da je ovo uradio neki obican smrtnik,davno bi bio u zatvoru.Sram te bilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP