Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VEROVALI ILI NE

Vladika SPC srdačno s Gotovinom

Autor: R.A. | 22.12.2012 - 14:50:00h | Komentara: 8

Vladika zagrebačko-ljubljanski Jovan izuzetno poštuje hrvatskog generala Antu Gotovinu, koji je nedavno u Hagu oslobođen odgovornosti za zločine nad Srbima u "Oluju", tvrde izvori "Večernjeg lista" iz Srpske pravoslavne crkve.

Ante Gotovina

"Brat je mio, koje vjere bio, samo nek je Hrvat": Ante Gotovina | Foto: AP

Naime, prema pisanju ovog zagrebačkog lista, na svečanom prijemu kod predsednika Hrvatske Ive Josipovića, Ante Gotovina se "zadržao u podužem razgovoru s mitropolitom Jovanom".
General Gotovina i mitropolit Jovan srdačno su se pozdravili. General Gotovina to je učinio s mnogo poštovanja, a mitropolit Jovan s velikom srdačnošću, prenosi "Večernji list".
–  Razgovarao sam s generalom Gotovinom, ali vam ništa ne mogu reći iz toga razgovora - rekao je mitropolit Jovan hrvatskim novinarima.
Međutim, iz krugova bliskih Srpskoj pravoslavnoj crkvi, "Večernji list" doznaje da "srdačnost koja se mogla videti i na licu generala Gotovine i mitropolita Jovana nije bila puka formalnost". U SPC-u u Zagrebu generala Gotovinu navodno doživljavaju kao "izrazito pozitivnu osobu".
- Vidi se po svemu da je reč o čoveku visokog morala, koji nije opterećen prošlošću nego svima poručuje da se okrenu budućnosti. Izraziti je pozitivac i simpatiziramo ga - rekli su "Večernjaku" sagovornici u SPC-u.

Mitropolit Jovan

Srdačno sa svima za dobrobit naroda: Mitropolit Jovan | Foto: Beta

General Gotovina i mitropolit Jovan razgovarali su, kako saznajemo, o potrebi veće saradnje i zajedništva, a posebno većeg rada na pomirenju i dijalogu hrvatskog i srpskog naroda. To, dakako, nije ništa novo, jer je poznato da je general Gotovina drugi dan nakon svoga povratka iz Haga iskreno pozvao izbegle Srbe da se vrate svojim domovima, podsećaju hrvatski mediji.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 22.12.2012 20:22h

    mozda dobio finu gotovinu...

  • kondor Vreme: 22.12.2012 20:46h

    Opet Srbin proda veru za veceru , to ce na kraju da unisti nas Srbe .

  • Bata Vreme: 22.12.2012 21:44h

    Spolja gladac, ispod jadac???

  • SRBUN Vreme: 22.12.2012 22:20h

    A KAKAV IZBOR UOPSTE IMA ZAGREBACKI VLADIKA,ILINA PRIMER SRBI JUZNO OD IBRA,NAZALOST,JA CAK MOZDA MOGU I DA RAZUMEM TAKVO PONASANJE ALI NE RAZUMEM SRBIJU KOJA NE DIZE GLAS ZA ZASTITU PRAVA SRBA SVUDA U BIVSOJ JUGOSLAVIJI!

  • Bata Vreme: 23.12.2012 09:54h

    Ja mogu da kazem da sam za to da se vrate nazad Srbi, ali to ne znaci da sam neko poseban. Osim toga, to je cista propaganda, jer: "Gde da se vrate, sta da rade, ko ce im nadoknaditi stetu". Lako je rusiteljima, mogu reci i: "Dodjite u Hrvatsku, a Srbija nek vam opet sve izgradi". Pricam ti pricu, molim te Tipicno je za nase "vaznije" licnosti da rade povrsno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP