Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! UHVATIO VISOKOG DRŽAVNOG FUNKCIONERA NA DELU

Vladinim „leksusom“ u provod!

Autor: M. Medenica - M. Dudvarski | 08.07.2015 - 16:00:00h | Komentara: 1

Što je skuplja limuzina, to je veća bahatost. Najveća je ipak kad se visoki državni funkcioner bahati poklonjenim “leksusom”, o čemu najbolje svedoči “ulov” našeg fotoreportera.

Crno na belo: Fotografija kao dokaz

Crno na belo: Fotografija kao dokaz

Vladin vozač ganc novog “leksusa”, vidno obeleženog nalepnicom koja govori da je reč o automobilu koji je nedavno Japan donirao Vladi Srbije, u nedelju oko 23 sata “zaposeo” je ceo trotoar i i deo kolovoza u jednoj ulici na Vračaru, u Beogradu. I ne samo to.

Limuzina silnog državnog funkcionera završila je tik uz znak “zabranjeno zaustavljanje i parkiranje” i, uprkos takvoj drskosti u parkiranju, nije završila na “pauku”. Zaobiđena je verovatno zbog prilično uočljive oznake pripadnosti Vladi Srbije.

Kako „Alo!“ saznaje, limuzina je pre nekoliko meseci dodeljena na korišćenje jednom visokom Vladinom funkcioneru

Kako „Alo!“ saznaje, limuzina je pre nekoliko meseci dodeljena na korišćenje jednom visokom Vladinom funkcioneru


Kako “Alo!” saznaje, ova državna limuzina je pre nekoliko meseci dodeljena na korišćenje jednom visokom Vladinom funkcioneru, i to prilikom raspodele skupocenih automobila koje je Japan poklonio Vladi Srbije.
Da je reč o jednom od službenih „leksusa“, svedoči nalepnica „donacija Japana“, a kako sama fotografija govori više od 1000 reči, jasne su još dve stvari: bahato je i potpuno nepropisno parkiran na mestu strogo zabranjenom za to, i druga - koja to neodložna „državnička“ posla ima onaj ko duži ovaj „leksus“ u zlo doba i uličici u kojoj nema državnih i resto važnih institucija?!

Uredba propisala štednju


Prema Vladinoj Uredbi o načinu korišćenja službenih vozila, koja je stupila na snagu u februaru ove godine, strogo je propisano kako funkcioneri moraju da se staraju o “namenskom, racionalnom i ekonomičnom korišćenju” državnih limuzina. Pravo da stalno koriste službeno vozilo visoke klase i vozača imaju predsednici države, skupštine i Vlade, kao i potpredsednici Vlade, ministri, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda. Posebno se ističe da se saobraćajna pravila moraju poštovati.

Svaki ministar zadužio po vozilo!


Japan je Vladi Srbije poklonio ukupno 22 ovakva vozila i svaki ministar je tokom marta zaduživao po jedan. Prema protokolu raspodele, ostali su namenjeni za prevoz stranih delegacija i drugih važnih gostiju. Japan je istom prilikom donirao i 128 ekoloških vozila „tojota“ i „mazda“. Ovi jeftiniji automobili raspoređeni su po službama ministarstava, najviše po inspekcijama, a 44 vozila je donirano najsiromašnijim opštinama u Srbiji.

Poslednji komentari
  • maya Vreme: 08.07.2015 16:48h

    Napišite ime i prezime ili nemojte ni da pišete

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP